Αί... χάσου...μνημόνιο!!!!!

Πλατείες της Αθήνας, κάθε μια με μια ιστορία. 
Πλατεία Συντάγματος: Η ιαχή Σύνταγμα, νίκησε, ο ταλαίπωρος πλην περήφανος λαός απαίτησε, διεκδίκησε, νίκησε.Το Σύνταγμα της Ελλάδος είναι γεγονός.
Από τότε μέχρι σήμερα, καταπατήθηκε, λαστιχοποιήθηκε, μαλλιοτραβήχτηκε, αλλά αυτό εκεί.
Στέκει περήφανο και μας βγάζει κοροϊδευτικά τη γλώσσα.Υπάρχει και επιβιώνει, είναι παντός καιρού και κυβερνήσεων.....

Πλατεία Ομονοίας: Στο χώρο αυτό συγκεντρώθηκαν, εκεί γύρω στα 1846 και έδωσαν όρκο «ομονοίας» οι αρχηγοί των αντιπάλων πολιτικών μερίδων, οι οποίες είχαν προκαλέσει λόγω του δυναστικού αιματηρές ταραχές στη χώρα.
"Ορκίζομαι πίστιν εις την πατρίδα και υπακοήν εις τας εθνικάς αποφάσεις.", λέγεται ότι ανέκραξαν οι οχτροί και μετά έφυγαν αγκαλιασμένοι. Φιλαράκια  έτοιμοι για όλα.
Από τότε μέχρι σήμερα, ο κάθε πικραμένος, νεοφερμένος, απελπισμένος, πάει πλατεία......ΠΑΜΕ δυνατά Ομόνοια!!
 
Πλατεία Κλαυθμώνος: Τόπος συγκέντρωσης απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων κάθε φορά που άλλαζε η κυβέρνηση από το 1878.Φύγε εσύ, έλα εσύ το πήγαιναν από τότε οι εθνοπατέρες. Αυτοί στην εξουσία και κλάααμα οι απολυμένοι στην πλατεία!
Κλαυθμός και οδυρμός μέχρι που μονιμοποιήθηκαν και αυτοί στο δημόσιο και οι εθνοπατεράδες στη Βουλή.
Από τότε μέχρι σήμερα,  μαζευόμαστε όλοι εμείς  οι υπόλοιποι και κλαίμε τη μοίρα μας.
 
Μια τέτοια συγκέντρωση προτείνω και τούτη την μεγάλη στιγμή του γένους. 
Με πανό διαμαρτυρίας που φέρουν  υπογραφή Τσακαλώτου και σύνθημα "κλάαααψτε", ενωμένοι και μονοιασμένοι, με Σύνταγμα βαρβάτο και ετοιμοπόλεμο-τρεις πλατείες σε μία δεν έχετε παράπονο-να διαλογιστούμε, να αφουγκραστούμε το μέλλον και να βροντοφωνάξουμε : 
 
 "ΝΑΙ στο ΟΧΙ", " ΟΧΙ στο ΝΑΙ", Και ΟΧΙ δεν πουλάμε  ΝΑΙ στην Ευρώπη της Αλληλεγγύης, Ναι στις καταθέσεις των κατεχόντων! 
Εχουν ανάγκη οι άνθρωποι και το δείχνουν με  τις τελευταίες αγορές σε κοσμήματα, άι παντ, άι φον, άι ποντ, άι μπαν,άι μπανκ,  άι στο καλό και άι σιχτίρ τελικώς!!!!!!!!!!!!!!


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More