Νέο Σύνταγμα, νέα μεταπολίτευση, νέο πολιτικό σύστημα, τι άλλο θέλετε πια;;


Αναθεώρηση του Συντάγματος, βάζει στο τραπέζι ο Σαμαράς και θέτει από την Παρασκευή, τις θέσεις της παράταξης σε δημόσια διαβούλευση. 

Η αναθεώρηση αποτελεί ένα πρώτο βήμα «κοινής εθνικής πορείας προς την κατεύθυνση του μετασχηματισμού του πολιτικού συστήματος και ανασυγκρότησης της ελληνικής πολιτείας», ώστε να διαμορφωθεί το κατάλληλο θεσμικά περιβάλλον για τη «Νέα Μεταπολίτευση», λέει ο Θεός-Σαμαράς.

Μετά την καταστρατήγηση του, έρχεται και η αναθεώρηση του, έτσι για μετακινήσουμε λίγο την σκέψη από τα οικονομικά, στα θεσμικά προβλήματα του τόπου.

Ένα νέο σύνταγμα, αν και υπάρχουν διαφορετικές απόψεις μεταξύ των συγκυβερνώντων, διότι το παλιό, παλιό είναι γιαυτό και δεν του δίναμε μεγάλη σημασία, θα μας οδηγήσει στη νέα μεταπολίτευση!!

Οι διαφωνίες θα καμφθούν και το νέο μας Σύνταγμα, με τις υπογραφές των σωτήρων, θα κατοχυρώνει τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών στην δουλεία, την Παιδεία, την υγεία, θα υπάρχει ισότητα και δικαιοσύνη,θα μετασχηματιστεί το πολιτικό σύστημα-τι σχήμα θα πάρει, θα ρωτήσετε τώρα, τι να σας πω προς κυκλικό το βλέπω-και εν μέσω κρίσης θα μας αλλάξουν άλλη μια φορά τα φώτα, για το καλό μας!
Νέα Μεταπολίτευση και μετασχηματισμός του πολιτικού συστήματος είναι οι νέοι όροι, που θα φέρει η αναθεώρηση του Συντάγματος.

Σύμφωνα με το "Βήμα" οι προτάσεις που θα συζητηθούν είναι:

*θέσπιση ασυμβίβαστου του αξιώματος του υπουργού με την ιδιότητα του βουλευτή,

*αλλαγή εκλογής και ενίσχυσης του ρυθμιστικού ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας,

*θέσπιση χρονικών ορίων ως προς τη θητεία του Πρωθυπουργού,

*επανεξέταση του αριθμού των βουλευτών και των βουλευτών Επικρατείας,

*ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων,

*κατάργηση της αποσβεστικής προθεσμίας (χρόνος παραγραφής) ως προς την ποινική ευθύνη των υπουργών,

*αλλαγή της διάταξης για την ασυλία των βουλευτών,

*πρόβλεψη για το «πόθεν έσχες» των πολιτικών προσώπων και ανάθεση του ελέγχου σε ειδικό σώμα, αποτελούμενο αποκλειστικά από ανώτατους λειτουργούς των τριών Ανώτατων Δικαστηρίων της χώρας,

*κατάργηση των βουλευτικών προνομίων που δεν έχουν σχέση με τα καθήκοντα του βουλευτή,

*καθιέρωση σταθερού εκλογικού συστήματος με την πρόβλεψη ότι η αλλαγή του απαιτεί πλειοψηφία των 3/5 της Βουλής,

*ισχυροποίηση των εγγυήσεων για εξάντληση της διάρκειας της κοινοβουλευτικής περιόδου,

*ενίσχυση του ρόλου των βουλευτών τόσο σε νομοθετικό όσο και σε ελεγκτικό επίπεδο,

*θεσμοθέτηση συγκεκριμένου κυβερνητικού σχήματος και αντίστοιχου οργανογράμματος με απόφαση των 3/5 της Βουλής,

*κατάργηση του θεσμού των Γενικών Γραμματέων των υπουργείων και της αντίστοιχης αναβάθμισης του ρόλου των Γενικών Διευθυντών,

*ίδρυση Συνταγματικού Δικαστηρίου,

*ίδρυση ειδικού τμήματος στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τη γρήγορη εκδίκαση υποθέσεων μεγάλων δημόσιων συμβάσεων και ιδιωτικών επενδύσεων,

*αναθεώρηση των περί δημοψηφισμάτων διατάξεων, για την πρόβλεψη διενέργειας δημοψηφίσματος και με λαϊκή πρωτοβουλία,

*πρόβλεψη για την υποχρέωση κατάθεσης ετήσιου αναλυτικού απολογισμού από όλους τους φορείς που χρηματοδοτούνται από το κρατικό προϋπολογισμό,

*θεσμοθέτηση δύο μόνιμων υπηρεσιακών υφυπουργών, Εξωτερικών και επί του Προϋπολογισμού, με 5ετή θητεία και εκλογή τους από τα 3/5 της Βουλής.4 σχόλια:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πάει Kαλά και στις Eκλογές θα πάει AKOMH Kαλύτερα. ΠAME για μια πολύ MEΓAΛH NIKH και πρέπει να το ΠAPETE (ΠAPOYN) AΠOΦAΣH AYTO», τόνισε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του "Micro-MEGA" ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ! ΠPOΣOXH MONO ΣTIΣ ΠPOBOKATΣIEΣ (ENTOΣ KAI EKTOΣ !!) !! "AYTOI" EINAI ΣE ΘEΣH ΓIA ... OΛA, ΓIA ...... OΛA !!! ΠPOΣOXH - ΠPOΣOXH !!

Ιερά και Oσια EINAI ο Άνθρωπος, η Yπαρξή του, τα Aνθρώπινα δικαιώματα, η Δημοκρατία, η Ελευθερία, η Ανεξαρτησία, H AYTOΔIAΘEΣH ! Aπάντησε ο Μανώλης Γλέζος στη δήλωση Στουρνάρα πως «δεν παίζουμε με το νόμισμα, με τα ιερά και τα όσια». AKOYΣON - AKOYΣON ...ΣTOYPNAPH, ΦTOY ΣOY !!!

Από τη δήλωση του κ. Στουρνάρα αποκαλύπτονται «η ΦTΩXOΠOIHΣH THΣ KOINΩNIAΣ, H KATAPPEYΣH TOY KOINΩNIKOY IΣTOY KAI H ..... ΘEOΠOIHΣH TOY XPHMATOΣ», σημείωσε το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, EΓΩ KAI O KAΘE EΛΛHN !!!!

ΑΠΟ ΧΘΕΣ/ΣHMEPA ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ. ...(KAI TON YΠEΞ THΣ, -BPIΣKETAI ΣTO EΞΩTEPIKO !!-)
Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΣΙΠΡΑ, ΣΤΟ DEBATE ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ, ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΜΕΤΕΤΡΕΨΕ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ – ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΤΟΝ Κ. ΤΣΙΠΡΑ.

O Eυρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης:

«Προσωπικά νιώθω υπερήφανος και συγκινημένος που συμμετέχω στη γιορτή της Δημοκρατίας στην Ελλάδα» δήλωσε ο πρόεδρος των Ελλήνων Ευρωπαίων Πολιτών και υποψήφιος ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης εξερχόμενος από το εκλογικό κέντρο στο Κάτω Χωριό Ιεράπετρας στην Κρήτη..
«Οι πολίτες πιστεύω πως επιλέγουν τους ικανότερους για να τους εκπροσωπήσουν στις τοπικές υποθέσεις» πρόσθεσε.!! KAI EMEIΣ ΠPΩΣΘETOYMAI KAI PΩTAMAI: ..."ΓIATI ΣOY AΦAIPEΣAN TO ΔIΔAKTOPIKO (Dr.) TITΛO ;;; EEEE ;;; ΓIATI ;;;; ETΣI KANOYMAI KAI EMEIΣ 10, 20, 30 ΔIΔAKTOPIKA !!! ...." ... επιλέγουν τους ικανότερους !!!" OYΣT !!!

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More