........ Από εμάς για εμάς.


Τα τελευταία χρόνια που καταθέτω τις απόψεις, τις ανησυχίες τον προβληματισμό και την αγωνία μου μέσα από τούτο το βήμα, είχα την βεβαιότητα πως κάποια στιγμή πολύ σύντομα η κατάσταση θα άλλαζε, από μας για μας.

Πέρασαν χρόνοι δέκα που λέει και το άσμα και ακόμα ελπίζω αλλά όχι πια σε συλλογικό επίπεδο.
Ελπίζω στις μεμονωμένες αντιδράσεις, στο ξεχείλισμα της οργής σε προσωπικό επίπεδο, στην οργισμένη αντίδραση του γονιού, που πεινάει το παιδί του, του ανασφάλιστου, που κλείνει ραντεβού με το θάνατο, του απελπισμένου που η τράπεζα και η κυβέρνηση τον πετάνε έξω από το σπίτι του.

Δεν θα ασχοληθώ καθόλου με το αεροσκάφος που χάθηκε και τα σενάρια γύρω από αυτό,  με την Κριμαία και την κατάσταση εκεί, ούτε καν με την τρόικα και τους εκβιασμούς.
Δεν θα ρωτήσω γιατί είναι παράνομη η λαϊκή ετυμηγορία  στην Κριμαία ή πως έγινε  νόμιμη η Τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Έτσι και αλλιώς είναι ερωτήματα χωρίς απάντηση, θα ήθελα όμως όσοι ρίχνετε μια ματιά στα κείμενα μου, να μου απαντήσετε τι γίνετε στις γειτονιές σας.
  • Υπάρχουν παιδιά πεινασμένα; Ο δήμος τι κάνει;
  • Υπάρχουν ανασφάλιστοι με ανάγκη φαρμάκων και περίθαλψης; Ο δήμος τι κάνει;
  • Πόσα μικρά μαγαζιά έκλεισαν γιατί προτιμούσαμε το παράνομο Μall;
  • Οι άνεργοι στο δήμο σας πόσοι είναι; Επιβιώνουν;
  • Υπάρχουν συσσίτια στην περιοχή σας;
  • Πόσα σπίτια δεν έχουν ρεύμα;
  • Πόσα παιδιά πάγωσαν από το κρύο αυτό το χειμώνα;
  • Υπάρχουν άστεγοι στη γειτονιά σας; Ο δήμος τι κάνει;
  • Αυτοκτόνησε κάποιος φίλος, γνωστός, γείτονας, γιατί δεν άντεχε άλλο;
  • Μήπως ζήτε αυτήν την αγωνία ήδη;
  • Ντρέπεστε, φοβάστε, ή μήπως θυμώνετε;
Εγώ θυμώνω, οργίζομαι- για λίγο παραδόθηκα, για λίγο όμως- τώρα είμαι πάλι όρθια να αντιμετωπίσω τους διώκτες μου, από όπου και αν προέρχονται, δεξιά, ΠΑΣΟΚ, ελιά, ποτάμι, χρυσαυγή και το κακό συναπάντημα.

Η δύναμη τους είμαστε εμείς, όπως και το χρήμα του εργοδότη μας.
Όσα καράβια, φάμπρικες, τυπογραφία, μεγαλοκαταστήματα και αν έχουν, χωρίς εμάς είναι άχρηστα.
Είναι καλομαθημένοι για να τα δουλέψουν μόνοι τους και βαριά η καλογερική της δουλείας.

Αν θυμώσετε αρκετά, θα εξαφανιστεί και ο φόβος, θα δείτε πως δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε, δεν υπάρχει τίποτα πιά να μας πάρουν και τότε η κατάσταση θα αλλάξει από μας για μας.
 

3 σχόλια:

O εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως, «το αιματηρό περιστατικό θα μπορούσε να ήταν μία προμελετημένη προβοκάτσια από εκείνους που επιθυμούν να προκαλέσουν μία σύγκρουση στην Κριμαία».
Να κάνουν δηλαδή κάτι ανάλογο με αυτό που συνέβη στην πλατεία Μειντάν του Κιέβου, όπου όπως αποδείχθηκε, ελεύθεροι σκοπευτές υποκινούμενοι από την αντιπολίτευση, τη σημερινή «κυβέρνηση» του Κιέβου σκότωναν για να ... δώσουν άλλοθι στη Δύση να ξεδιπλώσει τα σχέδια της στην Ουκρανία με στόχο τη Ρωσία." OΠΩΣ EKANAN TA NSDAP/NAZI, ΠPOBOKATΣIEΣ, TO 2/1933 (Reichstagsbrand), TO 11/1938 (Reichkristallnacht), OΠΩΣ THN ΔOΛOΦONIA TOY ΓEPMANOY ΠPEΣBH ΣTO ΠAPIΣH ...! AKOMH ΔEN KATAΛABATAI ;; EIΣAΣTAI TOΣO AMEPIKANOΔOYΛOI ;; MAΛΛON NAI ! EIΣTAI ENTEΛH MADE IN USA !!!

Μάλλον δεν παρακολουθείται συχνά τα γραφόμενα, μόνον αμερικανόδουλοι δεν είμαστε, ούτε ναζι ή εθνικιστές.Το τι γίνεται γύρω μας μας αφορά άμεσα αλλά περισσότερο μας αφορά να απαντηθούν τα ερωτήματα που δυστυχώς προσπεράσατε.Θα ήθελα την άποψη σας.....

ΩΠΑ! ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΑΤΣ! ΩΠΑ ... OΠΩΣ EINAI O ... GAP !!!!

Η Νούλαντ καταγράφηκε καθώς έλεγε: «Ο Γιατς (GAP) είναι ο άνθρωπος μας. Έχει οικονομική εμπειρία, κυβερνητική εμπειρία. Είναι ο άνθρωπος μας, ξέρεις... Ο Γιατς (GAP) θα χρειαστεί όλη τη βοήθεια που μπορεί να πάρει για να αποφευχθεί η κατάρρευση του πρώην σοβιετικού κράτους. Τον έχουμε προειδοποιήσει ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη για αντιλαϊκό κόψιμο των επιδοτήσεων και των κοινωνικών πληρωμών πριν να μπορέσει η Ουκρανία να βελτιωθεί».
Και μαντέψτε. Η προσωρινή κυβέρνηση που σχηματίστηκε μετά το πραξικόπημα που σχεδίασε ο άνθρωπος της Νούλαντ ο Γιατς (GAP), ο Αρσένι Γιατσενιούκ είναι ο πρωθυπουργός! Τι τύχη! Ο Γιατς (GAP) είναι 39 και έχει υπηρετήσει ως επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας, υπουργός Εξωτερικών και υπουργός οικονομικών. Και, όπως σχεδιάστηκε, ο αναπληρωματικός πρωθυπουργός έχει ήδη μιλήσει για την επιτακτική ανάγκη για «υπεύθυνη κυβέρνηση» κάποιου πρόθυμου να πράξει «πολιτική αυτοκτονία», όπως ο ίδιος το έθεσε, με τη λήψη αντιλαϊκών μέτρων κοινωνικού χαρακτήρα.

Η παρέμβαση των ΗΠΑ ήταν τόσο προφανής ΣTHN E.E. ..ΔIAAMEΣOY THΣ ...EΛΛAΔOΣ !!!!!

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More