Με έμβλημα το κουπί!!! Οι κωπηλάτες;

Βρέθηκα σήμερα το πρωί σε γνωστή μεγάααλη ελληνική τράπεζα, προκειμένου να πληρώσω λογαριασμό της ΔΕΗ στο μηχάνημα πληρωμών, ξέρετε εκεί μπορείς να πληρώσεις ότι έχεις και όχι ότι σου επιβάλει το χαρτάκι της δεη!
Το τελευταίο διάστημα, τα εν λόγω μηχανήματα είναι εκτός λειτουργίας τουλάχιστον δύο ημέρες μέσα στην εβδομάδα, από ότι είπαν οι συνάδελφοι της ουράς.

Είπα λοιπόν ας περιμένω, μιαψυχή θα βγεί που θα βγεί!!
Ταμεία δύο, ταμίας ένας, ουρά δώδεκα ατόμων, δεν βαριέσαι σκέφτηκα πόσο θα περιμένω!!
Το υποκατάστημα αυτό έχει τρεις υπαλλήλους στα γραφεία και έναν ταμία τώρα Μ.Κ.(Μετά Κρίση), Π.Κ, οργασμός δουλειάς και υπαλλήλων και δύο ταμίες!!

Καθώς περίμενα έπεσε το μάτι μου-το άτιμο- σε έναν μεγάλο πίνακα, με υπογραφή της τράπεζας, που εξηγούσε στους πελάτες τη φιλοσοφία της και το έμβλημα της.

Για όσους δεν το προσέξατε, το έμβλημα είναι η αρχαία  τριήρης και έχουν εστιάσει στο κουπί, διότι προσδίδει κίνηση και όπως ξέρετε πέτρα που κινείται δεν χορταριάζει!!

Τώρα εγώ, πως αμέσως σκέφτηκα τους κωπηλάτες που τραβούν το κουπί και τον  κελευστή διοικητή του αιρετικού, που έδινε με παραγγέλματα την εκκίνηση και την παύση της κωπηλασίας, αυτό είναι άλλο θέμα και φταίει το περίεργο μυαλό μου.

Για να εμπλουτίσω τις γνώσεις σας, να προσθέσω, πως σε μία τριήρη υπήρχαν 170 κωπηλάτες, τον δε κελευστή  βοηθούσαν ένας ή δύο αυλητές, που λέγονταν και τριήραυλοι, κρατώντας το ρυθμό με τον αυλό ή το άσμα.

Οι κωπηλάτες στις τριήρης ήταν ελεύθεροι πολίτες, έτσι το έσωσε ο μέγας διαφημιστικός νους του τραπεζίτη, διότι αν μιλούσε για κουπί στις γαλέρες, θα αναφερόταν σε δούλους,αυτούς με την αλυσίδα που καταλήγει σε μπάλα στο πόδι και κρατούσαν ρυθμό με το μαστίγιο!!

Έτσι λοιπόν, με ρυθμό και τραβώντας κουπί, κινείται η μεγάλη τράπεζα, αφού μάλιστα μείωσε και τον αριθμό των κωπηλατών και συνεχίζει να κινείται, είναι μεγάλη επιτυχία! 

'Οταν έφτασα στο ταμείο, κατάλαβα γιατί συχνά πυκνά χαλούν και τα μηχανήματα πληρωμής!
50 λεπτά επιπλέον ανα λογαριασμό στο μηχάνημα, 1.00 στο ταμείο, σε κάποιους και 1,50 ανάλογα με τη συμφωνία  τράπεζας- εταιρείας.Θα μου πείτε, τι ψυχή έχει ένα ευρουλάκι! Ένα κιλό ψωμί, θα σας απαντήσω!

Φεύγοντας είδα και το άλλο ανατρεπτικό διαφημιστικό, της πράσινης ανάπτυξης-όχι των πράσινων αλόγων, αυτά βόσκουν αμέριμνα σε μπλε λιβάδια-το δέντρο με το μυαλό
Έτσι είναι, αφού δεν έχουμε εμείς μυαλό απέκτησαν τα δένδρα, σκέφτηκα με τα λιγοστά κλαδιά που απέμειναν στο κεφάλι μου, και για άγνωστο λόγο κλώτσισα ότι πέτρα βρήκα μπροστά μου ,μέχρι να φτάσω σπίτι μου!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More