Αλληλεγγύη

Αλληλεγγύη και φιλανθρωπία,παλιές έννοιες με νέα σημασία στην Ελλάδα του μνημονίου.
Η προτροπή των κυβερνώντων να είμαστε αλληλέγγυοι και φιλάνθρωποι, οι φωνές των κομμάτων, των μέσων ενημέρωσης, της εκκλησίας, των ΜΚΟ "μαζί μπορούμε να μαζέψετε για τους απόρους" είναι καθημερινές και συνεχείς.
Πρέπει να μάθουμε να είμαστε αλληλέγγυοι ακούμε από παντού και φυσικά τρέχουμε να αποδείξουμε πως είμαστε άνθρωποι.

Αλληλέγγυοι με τον άνεργο είναι οι υπό απόλυση υπάλληλοι της ΔΕΗ που δίνουν εντολή να κοπεί το ρεύμα του πολύτεκνου, του άπορου, του άνεργου.
Αλληλέγγυοι είναι και οι της ΕΥΔΑΠ, που αφήνουν χωρίς νερό οικογένειες .

Την μεγαλύτερη αλληλεγγύη και ανθρωπιά δείχνουν οι δικαστικοί λειτουργοί, που επιδικάζουν εξώσεις, εκδίδουν διαταγές πληρωμής υπέρ τραπεζών, ρίχνουν 20 ημέρες φυλακή σε πατέρα που "έκλεψε" μαρκαδόρους χρεώνοντας τον με δικαστικά έξοδα 80 ευρώ.
Από το ίδιο κίνητρο ορμώμενοι, ζητούν την επαναφορά σε ισχύ του νόμου για περιύβριση δικαιοσύνης, διότι αρκετά μας ανέχτηκαν να κριτικάρουμε τις αλάνθαστες και δίκαιες αποφάσεις τους.

Και οι υπάλληλοι των εφοριών είναι ανθρωπιστές και αλληλέγγυοι, κουνούν το δάχτυλο σε όσους δεν είναι - "ντροπή" και "αίσχος" αναφωνούν και προχωρούν στην έκδοση αποφάσεων κατάσχεσης για 600-700 ευρώ.
Τα μεγάλα ποσά δεν αγγίζονται διότι οι μεγαλοοφειλέτες είναι και αλληλέγγυοι και φιλάνθρωποι.

Αλληλέγγυος είναι και ο Σαμαράς, που δεν φτάνει που τρέχει αξημέρωτα να μας σώσει, ανησυχεί και για την σωματική μας ακεραιότητα, μη μας τη στήσουν τα καλόπαιδα της "μαύρης νύχτας" και μας αφήσουν στη μέση του δρόμου.

Και ο Δένδιας μια αλληλεγγύη την έχει, οι διαταγές προς τους άλλους μεγάλους αλληλέγγυους της ΕΛ.ΑΣ είναι απολύτως σαφείς και ανθρωπιστικές.
"Στο πυρ το εξώτατο οι απεργοί, προσοχή στα καλόπαιδα, να είναι δίπλα σας, να τους προσέχετε ως κόρη οφθαλμού, μην έχομεν απώλειες"!!
Τους χρειάζονται βλέπετε πολύ περισσότερο από ότι τον φτωχό, άνεργο, απάνθρωπο και φιλοτομαριστή λαουτζίκο που αποφάσισε να πει όχι στη δουλεία, την ανέχεια, τη φτώχεια, το ξεπούλημα.
Στο πυρ το εξώτατο και οι θεσμοί, το Σύνταγμα, τα δικαιώματα, εδώ είναι Βαλκάνια δεν είναι παίξε γέλασε. 

Μια χούφτα ανθρωποειδή αποφασίζουν και διατάσσουν, δυό-τρείς ψηφίζουν νομοσχέδια για το καλό μας, καναδυό βγάζουν στο σφυρί την πατρίδα-μπορώ να αναφέρομαι στην Πατρίδα ή είναι παράνομο και εθνικιστικό κα Ρεπούσ(τ)η μας;- και ΕΝΑΣ μόνο ένας αγωνίζεται για την τιμή και την αξιοπρέπεια μας!

ΌΟχι δεν είναι ο θεός Αντώνης, δεν είναι o Μπένυ-αυτός έχει άλλες έννοιες- δεν είναι ο τηλεβιβλιοπώλης-μαιντανός-υπουργός Μπουμπούκος, δεν είναι ο καρατζαφύρερ-που τον θυμήθηκα θα μου πείτε, ε! πάει με την εποχή-δεν είναι ο αρχηγός της μαύρης νύχτας, είναι ο Μπάμπης, που πάντα δίνει μια άλλη διάσταση στα θέματα, έχει μια άλλη οπτική μπορεί και δύο ανάλογα με την περίσταση, μάχεται για το σωστό και το δίκαιο, προτάσσει τα στήθη του στον εχθρό και.. "μπουρλότο" στη φοροδιαφυγή, στην εισφοροδιαφυγή, στη μη πληρωμή δανείων-διότι είναι φίλοι μας οι τραπεζίτες- και στη λογική μας!

Ναι στα νέα μέτρα, για να γίνουμε φερέγγυοι, ναι στη μαύρη νύχτα του αρχηγού, για να δούμε μια άσπρη μέρα, ναι στις απολύσεις και την ανεργία για να γίνουμε άνθρωποι με τιμή και υπόληψη, αλληλέγγυοι και φιλάνθρωποι, σωσμένοι μεν πεθαμένοι δε, αλλά υπάκουοι και μη σας πάρει το μάτι του σε καμιά πορεία, σπίτι στον καναπέ και ήσυχοι!
Για μαζευτείτε, γιατί πολλές απαιτήσεις έχετε, άντε να σας δω!!!


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More