Πότε θα κάνει ξαστεριά!


Συγχαρητήρια δέχονται τα πολιτικά κόμματα που υπερψήφισαν το ταφονομοσχέδιο! Συγχαρητήρια γιατί είπαν ναι σε όλα τα προαπαιτούμενα που η τρόικα έθεσε και επειδή είναι large έβαλαν και δικά τους . 
Διότι μία αυστηρότητα ως νομοθέτες την έχουν οι πολιτικοί μας! Α και μία ευθύνη, μην ξεχάσω την ευθύνη παιδιά, διότι τις τελευταίες ημέρες όλο για αυτήν ακούω. 
Όλοι ξαφνικά ανέλαβαν την ευθύνη να μας σώσουν , και μαζί με μας να σώσουν και την πατρίδα!Εμείς πάμε πακέτο, η πατρίδα και οι αφελείς που δεν καταλαβαίνουν εννοώ, εμείς καλέ , μην κάνετε τους χαζούς, μαζί μιλάμε!

 Και αφού μας έσωσαν και ανακουφίστηκαν, οι πολιτικοί όχι εμείς, άρχισαν να πηγαίνουν πίσω την περιβόητη δόση. Θα την πάρουμε , δεν θα την πάρουμε, και αν δεν την πάρουμε γιατί ψήφισαν ναι σε όλα, για να μας σώσουν;

Εμείς τώρα να μην νιώσουμε μία ανατριχίλα , έναν κόμπο στο λαιμό, ένα άγγιγμα της μοίρας περίεργο έως τρομακτικό;
Μήπως είναι η στιγμή να πάρουμε  τα όπλα , όσα χρωστά η Μιχαλού, τα χρυσά κειμήλια της γιαγιάς -πριν μας τα πάρουν οι άλλοι-ξηράν τροφήν και ότι άλλο χρήσιμο βρεθεί μπροστά μας και να πάρουμε το μακρύ δρόμο της εξορίας;
Όχι την εξορία που επιλέγουν  οι πολιτικοί μας όταν στριμώχνονται , θυμάστε Γαλλία η Μελίνα, Αμερική ο Ανδρέας, Γαλλία ο Κωνσταντίνος όχι ο τέως , ό άλλος, ο μέγας Έλλην πολιτικός που μας έβαλε στην Ευρώπη, γιατί πριν ήμασταν βάρβαροι και μας εκπολίτισε!!!
Ως τόπος εξορίας η Γαλλία είχε πέραση, να σημειώσω. Όχι μερικοί- μερικοί που νομίζουν πως επειδή πήγαν στη Γαύδο ή στη Λέρο έκαναν εξορία. Ρωτήστε κύριοι κανέναν εξόριστο στη Γαλλία να σας πει πίκρα που πέρασε και δάκρυα που έχυνε για την πατρίδα! Ρωτήστε το Σημίτη κι αυτός εξορία ήταν ο καλός μου! 

 
 Για αυτό σας λέω ετοιμαστείτε,οι καλοί μας φίλοι σε όλους τους τόνους μας προειδοποιούν καιρό τώρα. Θα γίνουμε οι φτωχότεροι της μεγάλης ευρωπαικής οικογένειας, θα πεινάσουμε, θα φαγωθούμε μεταξύ μας!
Κάνουν προτάσεις για να μας σώσουν και αυτοί. Κοίτα ξαφνικά πως γέμισε ο κόσμος σωτήρες και εμείς πεισμα !
Μα να μην θέλουμε να σωθούμε! Τί λαός Θεέ μου, που έμπλεξαν οι καημένοι οι δανειστές και οι έρμοι οι τροικανοί!
Τους συμπόνεσα τώρα όλους και τους δικούς μας σωτήρες  και τους ξένους.

Τέλος πάντων , μην ξεχνιόμαστε κάτι πρέπει να πάρουμε κι εμείς , να πάρουμε τα χωριά και τα βουνά, να πάρουμε τους δρόμους και τα στενά, να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας πριν αναγκαστούμε να τραγουδήσουμε όλοι μαζί  "αργά είναι πια αργά".
Ἐναν χορό θα τον χορέψουμε και ένα τραγούδι θα το πούμε, ας είναι τουλάχιστον ένα που γουστάρουμε εμείς και δεν θέλουν οι άλλοι. 
Ας τραγουδήσουμε το "πότε θα κάνει ξαστεριά ........να πάρω το τουφέκι μου.....". 
Και όποιον πάρει ο χάρος λέω εγώ , γιατί έτσι θέλω και γουστάρω. Α! μα πια!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More