«ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ» ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Επίσκεψη στο νοσοκομείο Καβάλας θα πραγματοποιήσει αύριο η υφυπουργός Υγείας του κρατιδίου Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Marlis Mredehorst. Επισήμως η επίσκεψη πραγματοποιείται για να «προβληθούν» οι ευκαιρίες που έχουν οι νέοι ειδικευόμενοι γιατροί να μεταναστεύσουν στη Γερμανία και να ολοκληρώσουν την ειδικότητά τους στα εκεί νοσοκομεία. Η περιοδεία της γερμανίδας υφυπουργού σε επιλεγμένα νεόδμητα νοσοκομεία με σύγχρονο εξοπλισμό της Β. Ελλάδας δημιουργεί κάποια ερωτηματικά που κάνουν τους εργαζόμενους των «εκλεκτών» νοσοκομείων ιδιαίτερα ανήσυχους.
 
Πρώτον, η κα. Mredehorst έχει προσκληθεί από τον Ι.Σ. Θεσσαλονίκης να συμμετάσχει σε μία απλή ενημερωτική ημερίδα σχετικά με τις ευκαιρίες εκπαίδευσης που παρέχουν τα νοσηλευτικά ιδρύματα του κρατιδίου της. Κανείς δε γνωρίζει πως αυτή η πρόσκληση μετετράπη σε «περιοδεία» και, μάλιστα, χωρίς την παρουσία κάποιου εκπροσώπου από το ελληνικό υπουργείο Υγείας. Μάλιστα, όπως δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου Καβάλας κ. Δημήτρης Παπαδόπουλος στην τοπική εφημερίδα “ΕΒΔΟΜΗ”, για την επίσκεψη δεν είχε καμία ενημέρωση από το ελληνικό υπουργείο Υγείας, ενώ το αίτημα για την επίσκεψη της υφυπουργού υπεβλήθη απευθείας από το γερμανικό κρατίδιο!
Δεύτερον, η γερμανίδα υφυπουργός συνοδεύεται από 30μελή αποστολή της οποίας η σύνθεση παραμένει «θολή». 

Τρίτον, για ποιο λόγο κλήθηκαν οι διευθυντές κλινικών και εργαστηρίων των υπό επίσκεψη νοσοκομείων να παρευρίσκονται στη συνάντηση με σκοπό να ξεναγήσουν τη γερμανίδα υφυπουργό Υγείας στους χώρους ευθύνης τους, αλλά και να παρουσιάσουν διάφορα στοιχεία από τη λειτουργία τους.

Όλα αυτά οδήγησαν τους εργαζόμενους του νοσοκομείου Καβάλας να χαρακτηρίσουν ανεπιθύμητη την κα. Mredehorst. Η ανοιχτή επιστολή του σωματείου εργαζομένων προς τη γερμανίδα υφυπουργό Υγείας έχει ως εξής:

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝ.ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Ανοιχτή επιστολή προς Υφυπουργό Υγείας Ρηνανίας-Βεστφαλίας κα. Marlis Mredehorst.
Kα. Mredehorst,
Στο πλαίσιο της επίσκεψής σας στην πόλη μας, επιλέχθηκε, δεν ξέρουμε από ποιους, και η ξενάγησή σας στο κτίριο του Γεν. Νοσοκομείου Καβάλας. Επειδή θεωρούμε πως η επίσκεψή σας σ’ αυτήν τη χρονική συγκυρία είναι, το λιγότερο, άκομψη δεδομένου όλων των δεινών που υφιστάμεθα οι εργαζόμενοι, σας ενημερώνουμε για τα εξής:
Στο Νοσοκομείο Καβάλας οι εργαζόμενοι βιώνουμε την απόλυτη φτώχεια και εξαθλίωση. Εργαζόμαστε νυχθημερόν και ακατάπαυστα και αμειβόμαστε με ψίχουλα. Η νοσηλεύτρια για τη νυχτερινή της βάρδια αμείβεται με το… αστρονομικό ποσό των 8 ευρώ. Οι ελλείψεις προσωπικού είναι σε τέτοιο τραγικό επίπεδο που τα ωράρια εργασίας θυμίζουν μεσαίωνα. Ημερήσια, εβδομαδιαία ανάπαυση, άδειες που ισχύουν στη χώρα σας εδώ αποτελούν όνειρο απατηλό. Η κυβέρνηση και οι τοκογλύφοι της χώρας σας φέρουν μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση, την οποία βιώνουμε οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο. Γι’ αυτό ίσως θα έπρεπε να σκεφτείτε δεύτερη φορά αν πρέπει ή όχι να πραγματοποιηθεί η επίσκεψή σας. Εκτός αν έρχεσθε να επιθεωρήσετε την κατάντια στην οποία φέρατε τους εργαζόμενους…
Η κυβέρνησή σας, σε συνεργασία με τους ντόπιους και Ευρωπαίους φωστήρες, κατάφεραν το κτίριο που θα γνωρίσετε να είναι πλέον ένα κουφάρι με ελάχιστους εξαθλιωμένους και εξοντωμένους εργαζόμενους.
Οι Έλληνες φημιζόμαστε για τη φιλοξενία μας. Αυτό όμως δεν ισχύει στην περίπτωσή σας. ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ…
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΕΤΡΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ                                       ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ



πηγή http://kartesios.com/?p=101111#more-101111

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More