ΡΕ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ...ΦΟΒΗΘΗΚΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ;;;

"Εμείς πάντοτε επιθυμούμε το Αιγαίο που ειναι θάλασσα φιλίας και συνεργασίας να είναι πάντοτε ελεύθερο για όλους", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του στην Ελλάδα. Με την σειρά του ο Πρόεδρος της Bουλής χαρισε ένα καράβι στον Τούρκο ΥΠΕΞ και είπε οτι "εύχομαι αυτο το καραβι να κινείται ελεύθερα στις θάλλασσες'." Σε εξέλιξη αυτη την ώρα η συνάντηση του με τον έλληνα ομόλογό του, Δημήτρη Αβραμόπουλο θα ακολουθήσει συνέντευξη τύπου.

Νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου συνάντησε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Στο επίκεντρο της επίσκεψης του θα συζητηθει η προετοιμασία της συνόδου του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας -Τουρκίας, που θα διεξαχθεί στη Τουρκία το 2013, το Κυπριακό, και οι εξελίξεις στο μέτωπο της Συρίας μετά την εμπλοκή της Τουρκίας.

Θα εξεταστεί επίσης η αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, καθώς μεγάλος όγκος παράνομων μεταναστών εισέρχονται στην Ελλάδα από την Τουρκία και λόγω των νέων μεταναστευτικών ρευμάτων από τη Συρία το πρόβλημα ενδέχεται να επιδεινωθεί.
onalert

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More