Το ΙΚΑ κάνει δόσεις... στο ΙΕΚ ΞΥΝΗ μέχρι το 2404

Το 2404 θα εξοφλήσει τα χρέη του στο ΙΚΑ το ΙΕΚ ΞΥΝΗ, με αποπληρωμή σε 4.700 δόσεις... 
Δείτε στο τέλος του άρθρου την απάντηση του ΙΚΑ.
 
Απίστευτο: Το ΙΚΑ συμφώνησε σε διακανονισμό... 4 αιώνων με οφειλέτη
Δεν έχει προηγούμενο διακανονισμός που έκανε το ΙΚΑ σε οφειλέτη του, στον οποίο δίνε τη δυνατότητα να εξοφλήσει τα χρέη του το 2404!!! Πρόκειται για το ΙΕΚ ΞΥΝΗ και το θέμα έφερε στη Βουλή ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γιώργος Κυρίτσης χωρίς να κατονομάσει την επιχείρηση.


Eιδικότερα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης με θέμα τον «Διακανονισμό Ασφαλιστικών Εισφορών σε Εταιρείες με οφειλές άνω των 300.000 ευρώ», ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, προσκόμισε το επίμαχο έγγραφο στον υφυπουργό Εργασίας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, σύμφωνα με το οποίο η επιχείρηση, μεγαλοοφειλέτης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, φέρεται να πέτυχε έναν διακανονισμό με τον οποίον θα μπορέσει να αποπληρώσει τα χρέη της σε 4.700 δόσεις!



«Έχω στα χέρια μου -υπογλώσσιο πήραμε όταν το είδαμε- έγγραφο που δείχνει ότι κάποιος πέτυχε 4.700 δόσεις, με τελευταία δόση στις 31.03.2404», είπε ο Γιώργος Κυρίτσης.



Από την πλευρά του, ο υφυπουργός δήλωσε πως: «Θα πρέπει να περιέλθει σε γνώση δική μας και να πάμε στη διοίκηση του ΙΚΑ να ρωτήσουμε τι είναι αυτό. Το ζήτημα χρήζει άμεσης αντιμετώπισης από τη διοίκηση του ΙΚΑ, της αυστηρότερης δυνατής».

πηγή http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=48880&category_id=86
Πηγή: skai.gr
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Η απάντηση του ΙΚΑ

Αθήνα, 05 Οκτωβρίου 2012


Δελτίο Τύπου

Η αλήθεια απέναντι στην αναπαραγωγή του κατασκευασμένου ψεύδους για την ύπαρξη δυνατότητας ρύθμισης οφειλών προς το ΙΚΑ σε βάθος χρόνου 400 ετών.

Με ιδιαίτερη έκπληξη διαπιστώνουμε ότι επιχειρείται να αναπαραχθεί ο πέρα για πέρα, εξωπραγματικός, ανεύθυνος και ανυπόστατος ισχυρισμός ότι το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ έχει προβεί σε διακανονισμό εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών σε επιχείρηση σε βάθος χρόνου 400 ετών.

Εκφράζουμε τη λύπη μας γι' αυτόν τον εντελώς ψευδή ισχυρισμό. Για το θέμα αυτό έχει υπάρξει ολοκάθαρη και σαφής απάντηση της Διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, όταν η ίδια ψευδής είδηση είδε το πρώτο φως της δημοσιότητας στον ηλεκτρονικό τύπο.

Όποιος ισχυρίζεται ότι ισχύει αυτός ο διακανονισμός εξόφλησης οφειλών είτε αγνοεί την αλήθεια, είτε σκόπιμα αναπαράγει το ψεύδος.

Για τους τελευταίους κακόπιστους επαναλαμβάνουμε με απόλυτη συναίσθηση των ευθυνών μας τα παρακάτω:

Η αλήθεια είναι μία και μοναδική.

Με βάση Νόμο που ψηφίστηκε στη Βουλή των Ελλήνων (Ν.4038/2010) επιχειρήσεις που οφείλουν στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ μπορεί να επιλέξουν να ενταχθούν και στη ρύθμιση του λεγόμενου διακανονισμού, ο οποίος ισχύει μόνο μέχρι της 31/12/2013.

Σ' αυτή την επιλογή η επιχείρηση που οφείλει, πρέπει να καταβάλει τις τρέχουσες εισφορές του μήνα και επιπλέον ποσό που ισούται με το 20% των τρεχουσών μηνιαίων εισφορών της.

Η ρύθμιση αυτή απεδείχθη σωτήρια τόσο για το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, δεδομένου ότι εντάχθησαν σ' αυτή πάνω από 110.000 επιχειρήσεις και κατοχυρώθηκαν εισροές έναντι ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, πάνω από 1 δις για το 2012, όσο και αναμφίβολα επωφελής για τις επιχειρήσεις.

Η ρύθμιση όμως αυτή ισχύει μέχρι την 31/12/2013 και όχι για 400 χρόνια όπως ψευδώς κάποιοι ισχυρίζονται.

Την 1/1/2014, οι ενταγμένες σε αυτήν τη ρύθμιση επιχειρήσεις οφείλουν να εξοφλήσουν το υπόλοιπο της οφειλής τους σε 36 μηνιαίες δόσεις και όχι σε 400 χρόνια.

Αυτή είναι η μόνη και η απόλυτη αλήθεια. Ελπίζουμε επιτέλους για "κάποιους", η αλήθεια να γίνει κατανοητή.



ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ     

ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ          

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More