Μίνωας ο Μεγαλοπρεπής και το Βαρ(δ)η star system


Το κανάλι του Αμαρουσίου που έχει δημόσια συχνότητα, ο Αντ1, του Μίνωα Κυριακού, φροντίζει να αγοράζει Τούρκικα σίριαλ,  με τελευταία αγορά εισαγόμενου πολιτισμού την ακριβή Τούρκικη παραγωγή, Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής. Ξαναγράφει την ιστορία ο Αντ1 (δεν τα προλαβαίνει όλα η Ρεπούση) με σύγχρονα μέσα και όχι με βιβλία. 

Το  κανάλι της Κηφισιάς, το star, του Βαρδινογιάννη, δεν έχει τούρκικα σίριαλ. Τι έκανε λοιπόν για να μας δείξει ότι και αυτό μπορεί να έχει τούρκικο story στο πρόγραμμά του; Έδειξε 100 Ελληνίδες (fan club..... ελληνιστί) που πήγαν στην Κωνσταντινούπολη για να πάρουν αυτόγραφα από Τούρκο ηθοποιό. 

Έτσι ο Κυριακού φροντίζει να αγοράζει Τούρκικα σίριαλ και ο άλλος, ο Βαρδινογιάννης να φτιάχνει το life style των τούρκων. Αυτό είναι το star (channel) system. 
Νέα πρότυπα. Δεν είναι πρότυπο ο Κολοκοτρώνης, ο Καραϊσκάκης, οι Σουλιώτισες. Οι γυναίκες που πάνε στα μέρη που έχει δοξαστεί ο Ελληνισμός και η ορθοδοξία και προσκυνάνε τον Τούρκο είναι must. Οι σύγχρονες «σουλιώτισσες», μας λέει το star τρέχουν πίσω από τον Τούρκο, γυναίκες σύγχρονες, μανάδες. Μανάδες, που πρέπει να δουν και τα παιδιά στην τηλεόραση, ώστε να καταλάβουν ότι η Μπουμπουλίνα, η Μαντώ Μαυρογένους και άλλες τέτοιες γραφικότητες δεν χωράνε στον «σύγχρονο» τρόπο ζωής.

Έτσι φτιάχνεται το star system της τηλεόρασης.

Η Κύπρος που είναι υπό Τούρκικη κατοχή, η Θράκη που έτσι όπως πάνε θα την κάνουν αποικία, τα τουρκικά μαχητικά αεροπλάνα που παραβιάζουν τον Ελληνικό εναέριο χώρο, η αμφισβήτηση Ελληνικών εδαφών δεν είναι μέρος του star (channel) system. 

Star system είναι το ίδρυμα «Ελπίδα» της οικογένειας Βαρδινογιάννη και ο σύλλογος «Με αγάπη» της Κυριακού.  
Στις κοινωνικές σας (διεθνείς) σχέσεις μάλλον δεν χωράει η Ελλάδα. Έτσι ο Κρητικός γίνεται μια καρικατούρα για talent show και οι κάτοικοι  στα Μάλλια κάτι τοπικές γραφικές φιγούρες που το μόνο που ξέρουν είναι να μεθάνε, παρασύρωντας τους αθώους βρετανούς στην ακολασία!!

Ο ρόλος σας είναι να γκρεμίσετε κάθε τι που έχει ρίζα Ελληνική.
Δεν θα σας περάσει  όμως, γιατί αυτές οι ρίζες είναι βαθιά χωμένες στις ψυχές μας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More