Οι εξουσίες κατέβηκαν στους δρόμους, επιστρατεύτηκε ο νόμος της επιβίωσης

Δικαστικοί, στρατιωτικοί, αστυνομικοί, πυροσβέστες, διαδηλώνουν γιατί τους κόπηκαν οι μισθοί.

Διαδηλώνουν αυτοί που έκριναν Συνταγματικό το μνημόνιο, τα χαράτσια της ΔΕΗ,αυτοί που κρίνουν παράνομες και καταχρηστικές όλες τις απεργίες,αυτοί που με νομικά τερτίπια έσπασαν την απεργία των χαλυβουργών.

 Αν έρθει στο δικαστήριο Έλληνας που χρωστάει στην εφορία, τράπεζα, γιατί έχει μείνει άνεργος τι θα κάνουν οι δικαστικοί;
Θα υπερασπιστούν για άλλη μια φορά τον νόμο;

Κατεβαίνουν στους δρόμους αυτοί που βαράνε τον κόσμο στις διαδηλώσεις, αυτοί που ρίχνουν τόνους χημικά.
Εντολές εκτελούν οι αστυνομικοί, λένε, αν τους δοθεί εντολή να πυροβολήσουν κόσμο γιατί κινδυνεύει η δημόσια τάξη σε μια μεγάλη πορεία τι θα κάνουν; 

Θα τηρήσουν το νόμο;
Ποιο νόμο;
Τον νόμο που βάζει τα spread πάνω από τους καρκινοπαθείς;
Τον νόμο που βάζει τα τοκοχρεολύσια πάνω από την επιβίωση των συνταξιούχων; 
Τον νόμο που  εξασφαλίζει τα λεφτά των τοκογλύφων αλλά δεν εξασφαλίζει τις ελάχιστες απαραίτητες συνθήκες διαβίωσης του λαού του;
Τον νόμο της Ευρώπης και του ΔΝΤ που επιβάλλει τη φτώχεια και την εξαθλίωση;


Ο "νόμος" της επιβίωσης είναι ο πιο άγριος από όλους τους νόμους, ξυπνά πρωτόγονα ένστικτα,που είναι βαθιά χωμένα στον άνθρωπο. 

Άργησαν να καταλάβουν οι Δικαστικοί και τα σώματα ασφαλείας ότι κανείς δεν θα γλυτώσει από την ισοπέδωση. Δεν υπάρχουν εκλεκτοί στις κοινωνίες των δούλων, η ελίτ είναι οι πολιτικοί, ανώτατοι δικαστικοί, τραπεζίτες, δημοσιογράφοι και κάποιοι πανεπιστημιακοί, γραμματείς και φαρισαίοι υπουργείων και οργανισμών και  συνδικαλιστές.  
Κάθε μέρα γίνονται περισσότερο επικίνδυνοι οι εκλεκτοί, γιατί θέλουν να αποδείξουν ότι είναι ικανοί για αυτό που τους έχουν επιλέξει τα λόμπι της διαφθοράς.  Ο κύκλος αυτός της ελίτ θα αρχίζει να στενεύει, "υπάρχει δικαιοσύνη" θα λένε και θα το αποδεικνύουν πετώντας από τον κύκλο της διαφθοράς τον πιο αδύναμο κρίκο. Ο θάνατος του η ζωή τους!

Οι υπόλοιποι περιμένουμε όπως περιμένει ο κατάδικος τον βασανιστή του, σκεφτόμαστε ποιο θα είναι το επόμενο μαρτύριο. Κάνουμε μαντεψιές που το πάει η Μέρκελ, οι Αμερικανοί, οι Γάλλοι. 
Όταν δεν αντιδράς γιατί φοβάσαι το χειρότερο τότε θα σου έρθει μια ώρα αρχύτερα. Έτσι κερδίζουν έδαφος κάθε μέρα αυτοί που κάνουν τους ανθρώπους νούμερα, την επιβίωση την βαφτίζουν ανταγωνιστικότητα, το συμφέρον των πολλών συμφέρον των συντεχνιών, τους βάρβαρους φόρους υποχρεώσεις της χώρας. 
Το νερό, η τροφή και η στέγη μας λένε ότι είναι κάτι που θα πρέπει να κερδηθεί με τους νόμους της αγοράς, εγώ λέω με τους νόμους της ζούγκλας. Επιβιώνει ο πιο δυνατός, ο πιο ισχυρός, αυτός που δεν βάζει τα ανθρώπινα όρια αλλά τα όρια των αριθμών. Επιδόματα και μισθοί δεν θα κοπούν απο τους μάχιμους λέει η τρόικα εσ(ξ)ωτερικού.Ένα καλό κίνητρο για περισσότερο ξύλο στις διαδηλώσεις, σε μια κοινωνία που οδηγείται στους δρόμους. Ο... μάχιμος ΜΑΤατζής  θα παίρνει επίδομα ξυλοδαρμού, βίας και ρίψης χημικών!

Η απαξίωση της ζωής του ανθρώπου, και με το νόμο πια, είναι σε καθημερινή διάταξη. 


Δυστυχώς ο κατήφορος θα συνεχιστεί για να δούμε τελικά ότι άλλο είναι να παλεύεις για την ζωή και τις αξίες της και άλλο να την πολεμάς. Μέχρι να αποφασίσουμε εμείς ότι οι νόμοι πρέπει να εξυπηρετούν τους πολλούς και όχι τους λίγους.

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More