Ιδιωτικά πράγματα

Κυνηγούς κεφαλών» ιδιωτικής εταιρίας αποφασίζουν να επιστρατεύσουν οι βρετανικές αρχές με σκοπό τον εντοπισμό περίπου 170.000 μεταναστών που μένουν παράνομα στη χώρα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Daily Telegraph” η ιδιωτική εταιρία Capita θα αναλάβει να
εντοπίσει μια συγκεκριμένη κατηγορία μεταναστών των οποίων η άδεια παραμονής έχει λήξει και δεν έχουν εγκαταλείψει τη χώρα εντός των 28 ημερών που προβλέπει ο νόμος.

Το τετραετές συμβόλαιο που υπέγραψε η εν λόγω εταιρία με την Υπηρεσία Συνόρων της Μεγάλης Βρετανίας αναφέρει ρητώς πως η πληρωμή των «κυνηγών κεφαλών» θα είναι ανάλογη με τον αριθμό των μεταναστών που καταφέρνουν να εντοπίσουν, ενώ αν τελικώς εντοπίσουν το σύνολο των μεταναστών που περιλαμβάνονται στη σχετική λίστα των αρχών, το ποσό που αναμένεται να κερδίσει η Capita ανέρχεται στις 40 εκατομμύρια στερλίνες. Στη λίστα των μεταναστών δεν περιλαμβάνονται όσοι εισήλθαν παράνομα στη χώρα ή όσοι δεν κατάφερναν να πάρουν πολιτικό άσυλο αλλά μια συγκεκριμένη κατηγορία γνωστή ως Migrant Refusal Pool.

Πρόκειται για εργαζόμενους και φοιτητές των οποίων η σχετική βίζα έληξε και οι οποίοι εξακολουθούν να μένουν στη Μεγάλη Βρετανία.

Η εταιρία θα αναλάβει να εντοπίσει τους μετανάστες είτε μέσω τηλεφώνου, είτε με ηλεκτρονική αλληλογραφία αλλά δεν θα μπορεί να έρθει σε φυσική επαφή μαζί τους. Στη συνέχεια θα τους βοηθά να παραλάβουν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα για να επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής, τους. Σε περίπτωση που οι τελευταίοι αρνηθούν να εγκαταλείψουν τη χώρα η Capita......
θα ενημερώνει την Υπηρεσία Συνόρων της Μεγάλης Βρετανίας......... -->

http://www.eglimatikotita.gr/2012/09/blog-post_21.html 

http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/immigration/9551180/Bounty-hunters-hired-to-track-down-illegal-immigrants.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More