Βαρεθήκαμε με τον Σαλμά! Τώρα χαρίζει 2 δις στις πολυεθνικές του φαρμάκου.

Σχετικά με τον Νομο 4052,της 1ης Μαρτίοι 2012 διαβάζουμε από το ΦΕΚ.

Αρθρο 21
1. Η περίπτωση γ’ της παραγράφου 5 του άρθρου 17 του ν. δ. 96/1973 (Α’ 172), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής:
«γ) Οι τιμές των πρωτοτύπων φαρμακευτικών προϊόντων, μετά την πιστοποίηση με κάθε πρόσφορο τρόπο της λήξης της ισχύος του πρώτου Εθνικού ή Ευρωπαϊκού Διπλώματος Ευρεσιτεχνίας της δραστικής ουσίας των αντίστοιχων προϊόντων, μειώνονται κατ’ ελάχιστον σε ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%). Η τιμή του πρώτου φαρμακευτικού προϊόντος όμοιας δραστικής ουσίας και φαρμακοτεχνικής μορφής που εισέρχεται στις αγορές με τη λήξη ισχύος της πρώτης Εθνικής ή Ευρωπαϊκής άδειας κυκλοφορίας (πατέντας) της ενεργού ουσίας, μειώνεται τουλάχιστον κατά εξήντα τοις εκατό (60%) κάτω από τη λιανική τιμή του αντίστοιχου πρωτότυπου φαρμακευτικού προϊόντος, ακριβώς πριν τη λήξη ισχύος του πρώτου Εθνικού ή Ευρωπαϊκού Διπλώματος Ευρεσιτεχνίας της δραστικής ουσίας. Η διαδικασία καθορισμού των τιμών των φαρμακευτικών προϊόντων κατά τις προηγούμενες διατάξεις εφαρμόζεται αυτεπάγγελτα από το Τμήμα Τιμών Φαρμάκων του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων. Οι Κ. Α.Κ. έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν να δοθεί τιμή στο φαρμακευτικό προϊόν τους μικρότερη της καθοριζόμενης από τις κείμενες διατάξεις.»
Δηλαδή ο νόμος ορίζει μείωση των προτότυπων φαρμάκων κατά 50% και των γενόσημων κατα 60%. Κέρδος για τον ΕΟΠΥΥ,Κράτος και λοιπά Ταμεία 2.1 δις ευρω.

Νόμος είναι το δίκο του Σαλμά.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα,ο Μάριος Σαλμάς,αναπληρωτής υπουργός υγείας συμφώνησε με τους φαρμακοβιομήχανους (ΣΦΕΕ),οι μειώσεις τιμών να είναι το μέγιστο μέχρι το 15%!
Είναι τόσο εξώφθαλμη η παραχώρηση προς τους βιομήχανους και τις πολυεθνικές,που ο υπουργος υγείας Α.Λυκουρέντζος,έσπευσε να διαχωρίσει την θέση του.Δεν επικύρωσε την συμφωνία του αναπληρωτή του αλλά,πολύ διπλωματικά,την έστειλε στον ΕΟΦ,να ορίσει αυτός τις νέες τιμές. Από τον Άνα-Σαλμά στον Καιάφα-Λυκουρέντζο,ο Νόμος 4052,παραμένει ανενεργός.

Τι τρέχει με τον Σαλμά?
Πραγματικά έχουμε βαρεθεί να ακούμε συνέχεια για αυτόν τον άνθρωπο. Ένας επαρχιώτης γιατρός από την Αμφιλοχία,φίλος του Αβραμόπουλου,έχει κάνει σημεία και τέρατα από την πρώτη μέρα που ανέλαβε.
Μετράμε…

1.Με την ορκομωσία,δημιουργήθηκε μείζον θέμα,καθώς κατηγορήθηκε για πλαστό τίτλο Βάσει των στοιχείων από το Πανεπιστήμιο Αθηνών ο Μάριος Σαλμάς διέπραξε αντιποίηση καθηγητικού τίτλου που ΔΕΝ τον δικαιούται. Κανείς δεν έμαθε τι έγινε αυτή η υπόθεση.

Διαβάστε σχετικά
Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2012
ΜΕ ΨΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΟ ΤΙΤΛΟ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣ Ο ΝΕΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΙΟΣ ΣΑΛΜΑΣ?

2.Μετά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας εδίωξε τον υγειονομικό συντάκτη Γιώργο Μουσγά, από το υπουργείο Υγείας, επειδή ο δημοσιογράφος διαμαρτυρήθηκε καθώς περίμενε τον Κύριο Αναπληρωτή,3 ολόκληρες ώρες,στο ραντεβού Σαλμά με τους συντάκτες του υπουργείου.

3.Σχετικά με το περιβόητο θέμα για τον μοριακό έλεγχο,ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάρ. Σαλμάς εκδίδει δύο (2) ανακοινώσεις μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα για να μας ενημερώσει ότι η αμερικάνικη εταιρεία Chiron, η ακριβότερη δηλαδή, δίνει στο υπουργείο Υγείας έκπτωση της τάξης του 10% και 20.000 δωρεάν αντιδραστήρια, τη στιγμή κατά την οποία, σύμφωνα με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς, η χώρα θα χρειασθεί φέτος σχεδόν 100.000 αντιδραστήρια και ανάλογους ελέγχους...

Παράλληλα κόβει την επικοινωνία με την άλλη εταιρεία του διαγωνισμού.

Οι ατυχείς χειρισμοί του συνεχίστηκαν στο ίδιο τέμπο,μέχρι που τον άδειασε ο υπουργός υγείας. Τελικά δεν ξέρουμε τι έγινε με τον μοριακό έλεγχο σχετικά με τον ιό του Δυτικού Νείλου. Πολύ πιθανόν,τιποτα.

Διαβάστε περισσότερα
Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012
Ο υποπτος ρόλος του Σαλμά στον έλεγχο της νόσου του Δυτ.Νείλου.

4,Άλλαξε τον διοικητή στο Νοσοκομείο Αγρινίου με έναν 29χρονο ΟΝΝΕΔίτη,τον Λάμπρο Δημητρογιάννη, ψυχολόγο, που έχει διατελέσει πρόεδρος στην ΟΝΝΕΔ Αιτωλ/νίας,όπου εκλέγεται ο Σαλμάς, είναι γιος του Δημήτρη Δημητρογιάννη, μηχανικού π. Προέδρου Συνδέσμου Εργοληπτών Αγρινίου δημοσίων έργων και ήταν υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος το 2010.

5. Εκτενή δημοσιεύματα σχετικά με την δήλωση Σαλμά στο προεδρείο της Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Συνεταιρισμών Ελλάδας (ΟΦΣΕ) ότι "το clawback θα καταργηθεί, γιατί το ποσό είναι μεγάλο και η φαρμακοβιομηχανία δεν μπορεί να το δώσει".
Ζημιά για τον ΕΟΠΥΥ και ταυτόχρονα κέρδος για τους φαρμακοβιομηχάνους,150 εκατομμύρια ευρω.  
 6.Παράκαμψη του Νομο 4052 και κέρδος για τις πολυεθνικες 2.1 δις.

Μετά τα τελευταία 6 ΄κατορθώματα΄από τον Μάριο Σαλμά,περιμένουμε εναγωνίως το επόμενο,το..Super Mario 7!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More