Κοινωνία ακριβή στο πίτουρο και φθηνή στ’ αλεύρι.

Εδώ και μερικές μέρες γίνεται ντόρος στα Μ.Μ.Ε. για εστιατόριο στο σύνταγμα , όπου οι μισοί υπάλληλοί του είναι θετικοί στο ιό της φυματίωσης. Το όνομα του εστιατορίου δεν γνωστοποιήθηκε στο κοινό. Εύλογο θα πει κανείς. Οποιαδήποτε γνωστοποίηση θα είχε αντίκτυπο στην πελατεία του καταστήματος. Αναρωτιέμαι λοιπόν, οι ανίδεοι πελάτες του καταστήματος αυτού, που ενδέχεται να έχουν καταστεί φορείς του ιού της φυματίωσης, δεν είναι απαραίτητο να ενημερωθούν; Ψιλά γράμματα. Αν πηδούσαν χωρίς προφυλακτικό ανθρώπινες πληγές,  δίνοντας τους για αντάλλαγμα ένα πακέτο τσιγάρα ή ένα κρουασάν, θα έχαιραν περισσότερης εκτίμησης από το υπουργείο υγείας και τους εκάστοτε εισαγγελείς και δικαστές. Εκείνους που με περισσή ευκολία διαπόμπευσαν ναρκομανείς πόρνες. Άρρωστες υπάρξεις που από ανάγκη  έγιναν έρμαια κάθε κτήνους, που μπορούσε φθηνά να εκτονώσει πάνω τους κάθε είδους βίτσιο.  Αυτούς τους επιβήτορες της ηλιθιότητας λοιπόν ,το σεξιστικό κράτος μας,  τους προστάτευσε. Δεν γνωστοποίησε τα στοιχεία τους. Αφήνοντας να υποβόσκει ότι οι άνδρες δεν φταίνε όταν κάνουν έρωτα χωρίς προφύλαξη, παρά μόνο οι γυναίκες που δεν την επέβαλλαν. Αυτές οι απόγονοι της Εύας, που όπως εκείνη παραπλάνησε τον Αδάμ , τώρα και αυτές παραπλανούν κάθε απόγονό του. Από την άλλη πλευρά η γυναίκα, τα παιδιά και οι εκάστοτε ερωτικοί σύντροφοι του κάθε γαμίκου, σύμφωνα με τις αρχές αυτού του τόπου  , δεν ήταν αναγκαίο να γνωρίζουν τι έκανε ο κύρης και αφέντης τους. Το ίδιο και οι πελάτες του προαναφερθέντος εστιατορίου. Τι σημασία έχει κι αν αρρωστήσουν και καμιά κατοστάρια. Δουλειά να υπάρχει και κέρδος. Άλλωστε το είπε προεκλογικά και ο ίδιος ο Σαμαράς «δουλειά, δουλειά, δουλειά». Δουλειά με οποιοδήποτε μισθό ή κόστος, ακόμη και με κόστος ζωής. Αυτή η κοινωνία λοιπόν όπως φαίνεται προστατεύει μόνο τους επιβήτορες είτε «επιχειρούν» είτε όχι.
Δίκαια φωνάζει ο λαϊκός συνθέτης «Οι καθωσπρέπει κύριοι δεν πάνε στα μπουζούκια , γυρνάνε με το μερσεντές και παίρνουνε τσιμπούκια».
Γιατί  μια χώρα είναι οι πολίτες της και η αίσθηση δικαίου που τους διακατέχει. Δεν είναι οι κάμποι ,ούτε τα βουνά. Είναι οι άνθρωποι. Όταν οι άνθρωποι είναι υποκριτές και ψεύτες ή ανέχονται την υποκρισία και την ψευτιά, την διαπόμπευση του ανίσχυρου και το καβάτζωμα του ισχυρού , τότε αυτή η χώρα έχει σαπίσει, έχει πεθάνει και δεν το ξέρει. Οι χώρες δεν πεθαίνουν από τα χρέη τους , αλλά από την διαφθορά του λαού τους . Γιατί διεφθαρμένος δεν είναι μόνο αυτός που αδικεί, που κλέβει ,αλλά και αυτός που βλέπει την αδικία και σιωπά, βλέπει την κλοπή και στρέφει το κεφάλι, όχι από φόβο αλλά από αδιαφορία. Απόγονοι των αρχαίων και κουραφέξαλα. Αιδώς Αργείοι!!!!!!
πηγή http://logiakaiskepseis.blogspot.gr/2012/07/blog-post_1747.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More