Οι «κοινοί εχθροί» για... την κοινωνία των ομοίων

Το απόλυτο θέατρο του ΚΚΕ. Διαβάζουμε στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ.Σάββατο 14 Ιούλη 2012 - 2η έκδοση 
«ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ KOA TOY KKE ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
Ενώνουμε Ελληνες και μετανάστες στον αγώνα κατά της ταξικής αδικίας»
Στην αρχή του άρθρου περιγράφεται η ατμόσφαιρα στο πάρκο ΦΙΞ στα Πατήσια όπως  «Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενοι μαζί στην πάλη για την ανασύνταξη και αντεπίθεση του εργατικού - λαϊκού κινήματος»
 Στην εκδήλωση μίλησε και η Αλέκα Παπαρήγα που μεταξύ άλλων τόνισε 
«Θέση μας είναι να τους βοηθήσουμε να κατανοήσουν ποιος είναι ο αντίπαλος στη χώρα τους, αλλά και στη χώρα υποδοχής. Γιατί όλες οι καπιταλιστικές χώρες υποδοχής στην Ευρώπη άνοιξαν την πόρτα τους στους μετανάστες, γιατί ακριβώς θα μεγάλωναν τα κέρδη, τους χρησιμοποίησαν για να ρίξουν πιο κάτω την αξία της εργατικής δύναμης.»

Τι λέτε κ.Παπαρήγα;Συμβάλλετε καθοριστικά ακόμη και τώρα έτσι ώστε να μεγαλώσουν τα κέρδη τους οι καπιταλιστές. Οι μετανάστες έρχονται στη χώρα μας κατά χιλιάδες εδώ και 15 χρόνια. Ποτέ δεν βγάλατε μια ανακοίνωση έτσι ώστε να ζητήσετε καλύτερη φύλαξη των συνόρων. Αυτό λέτε ότι το κάνατε εν ονόματι της αλληλεγγύης  των λαών με μια ιδεολογική προσέγγιση του τύπου εχθρός μας είναι το κεφάλαιο και όχι οι εργάτες. Οι «Έλληνες» βιομήχανοι ακούγοντας τις ανακοινώσεις σας έπιναν σαμπάνια στο όνομα σας αφού και με την ευλογία σας είχαν εξασφαλίσει «φθηνό φρέσκο κρέας». Με την υποστήριξη σας καταφέρατε να έρθουν στην Ελλάδα εκατοντάδες χιλιάδες εργάτες αλλοδαποί με αποτέλεσμα να μείνουν άνεργοι οι Έλληνες εργάτες αλλά και να μειωθούν τα μεροκάματα.

Τα θύματα ενός πολέμου δεν αποτελούν από μόνα τους τη λύση, δηλαδή όταν περιθάλπονται οι τραυματίες στο Αφγανιστάν απο τον Ερυθρό Σταυρό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσει και ο πόλεμος. Επομένως όσοι και να έρθουν στην Ελλάδα δεν λύνει ουσιαστικά το πρόβλημα.
Εάν μπορούσαν αυτοί οι άνθρωποι να βρουν δουλειά φαγητό και αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής στην Ελλάδα,όπως δικαιούται κάθε άνθρωπος σε αυτή τη γη τότε θα το υποστηρίζαμε και εμείς. Πώς αφήνεις όμως ανθρώπους στην Ελλάδα να ζούνε χειρότερα και από ζώα στο όνομα της αλληλεγγύης των λαών; 
Η αριστερά, η μοναδική δύναμη που θα μπορούσε να αντισταθεί σε αυτή την ισοπέδωση των λαών και των εθνών, συνεχίζει να αναπαράγει ένα σύστημα το οποίο τελικά δεν δίνει λύσεις στα προβλήματα των μεταναστών αλλά ούτε και των Ελλήνων. Το μόνο που λέει αόριστα είναι ότι εχθρός είναι το κεφάλαιο. Αφού δεν μπορείτε να πολεμήσετε το κεφάλαιο στο Πακιστάν,Ινδία, Κίνα,Αλβανία, τότε γιατί υιοθετείται πολιτικές που εξυπηρετούν το «Ελληνικό» κεφάλαιο;
 Αυτά που λέτε κ.Παπαρήγα είναι οι επιταγές της παγκοσμιοποίησης.
Η εισροή μεταναστών στη χώρα μας  εξαφανίζει  κάθε εθνικό χαρακτηριστικό, όπως η γλώσσα, η θρησκεία, τα ήθη και τα έθιμα. Το ίδιο όμως συμβαίνει και με τους μετανάστες αφού για να αφομοιωθούν σε οποιαδήποτε κοινωνία αναγκάζονται να προσαρμοστούν σε αυτό το συνονθύλευμα γλωσσών, θρησκειών,ηθών και εθίμων.

Το μόνο που καταφέρνετε είναι να φτιάχνεται τις κοινωνίες των ομοίων. Όμοιων λαών που το μόνο που θα μας συνδέει δεν θα είναι ο καπιταλιστικός εχθρός όπως λέτε αλλά ο αποχρωματισμός οποιουδήποτε εθνικού χαρακτηριστικού. Έτσι οι λαοί, είναι ξαφνικά ή εργάτες ή κεφάλαιο.
Η ισοπέδωση των εθνών υποστηρίζεται και με τις διάφορες αντιρατσιστικές οργανώσεις όπως οι οργανώσεις για την υποστήριξη των ομοφυλοφίλων. Στο τέλος θα μας πείσουν ότι δεν είναι άνθρωποι όπως όλοι μας αλλά εξωγήινοι. Χιλιάδες οργανώσεις για τα δικαιώματα κοινωνικών ομάδων, ζώων και περιοχών. Το ειρωνικό είναι ότι ο Ελληνικός λαός υφίσταται τέτοια βάναυση και απάνθρωπη πολιτική που τους μόνους που έχει για να τον υπερασπιστούν είναι τα κόμματα.
 Η ισοπέδωση ευνοεί ολοκληρωτικά καθεστώτα από όποια πλευρά και να είσαι. Θέλετε πολίτες που εκτός απο το ΑΦΜ δεν θα διαφέρουν σε τίποτε άλλο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα επίσης οι «εχθροί» του Τσίπρα,ένα απόσπασμα απο την ομιλία του Τσίπρα προεκλογικά στους πρέσβεις των G20 στην Αθήνα

''Ο σημερινός κόσμος είναι ένας κόσμος αυξανόμενης αλληλεξάρτησης, και την ίδια ώρα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος του 21ου αιώνα δεν γνωρίζουν σύνορα. Προβλήματα όπως η κλιματική αλλαγή, η εξάπλωση της φτώχειας, η πυρηνική απειλή την οποία ήρθε να μας υπενθυμίσει με δραματικό τρόπο πριν από ένα χρόνο η τραγωδία της φουκοσίμα.
Κατά τη γνώμη μας η  πραγματικότητα της παγκόσμιας αλληλεξάρτησης και της κοινής μοίρας όλης της ανθρωπότητας απέναντι στις σύγχρονες μεγάλες απειλές, αυξάνει την σημασία της παγκόσμιας συνεργασίας και της διεθνούς αλληλεγγύης, στην οποία ήδη πρωτοστατεί δυναμικά μια νέα αναδυόμενη διεθνής κοινωνία των πολιτών'' 

Αυτά τα είπε ο Τσίπρας και όχι ο Ομπάμα, για να καταλάβουμε ότι η παγκοσμιοποίηση δεν είναι ρητορική μόνο των «μεγάλων» ηγετών μόνο αλλά και των επίδοξων αριστερών σωτήρων

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More