Πασιέντζες έριχνε ο δικαστής την ώρα της δίκης του Μπρέιβεκ(video)

Εντυπωσιακό το video.Το να πλήττει ένας δικαστής κατά την διάρκεια μιας δίκης δεν θα ήταν και τόσο επιλήψιμο εάν δεν επρόκειτο για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει τη Νορβηγία και ο δικαστής δεν έριχνε… πασιέτζες κατά την διάρκεια της απολογίας του Μπρέιβικ.

Η κάμερα που κατέγραφε την δίκη του Νορβηγού δολοφόνου «συνέλλαβε» έναν από τους δικαστές να σκοτώνει την ώρα του παίζοντας πασιέτζες στο λάπτοπ, προκαλώντας την αγανάκτηση της κοινής γνώμης στη χώρα που ακόμη δεν έχει ξεπεράσει το σοκ από δολοφονικό παραλήρημα του Μπρέιβικ.

Ο συγκεκριμένος δικαστής προφανώς δεν έβρισκε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην κατάθεση του Ματίας Γκερντέλ, καθηγητής της ιστορίας των θρησκειών στο πανεπιστήμιο Ουψάλα της Σουηδίας, ο οποίος εκείνη την ώρα παρουσίαζε τις ιδεολογικές καταβολές και τις σχέσεις ανάμεσα σε διάφορες ακροδεξιές ομάδες και προτίμησε να ασχοληθεί με την πασιέντζα του.

Η δημοσιοποίηση του βίντεο προκάλεσε σάλο στη Νορβηγία υποχρεώνοντας τον πρόεδρο του δικαστηρίου να καλύψει το μέλος της έδρας, δηλώνοντας πως ο συγκεκριμένος δικαστής παρά την ενασχόλησή του με ρηγάδες και βαλέδες, «παρέμενε προσηλωμένος στην κατάθεση».

protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More