Η Κ. Δημοκρατία αιμοδοτεί τον τουρισμό των κατεχομένων

Είμαστε λαός αναξιοπρεπής. Έχουμε χάσει την αίσθηση, την αξία και τη σημασία της αξιοπρέπειας. Είμαστε ένας κόσμος λαπάς και ραγιάς! Καταπίνουμε τα πάντα και ανεχόμαστε τα πάντα. Σταματήσαμε από καιρό να οργιζόμαστε. Ένας λαός που δεν οργίζεται πια, σημαίνει ότι πήρε την κατιούσα του θανάτου. Η τουρκική κατοχή δεν ενοχλεί σχεδόν κανέναν. Πολλοί Κύπριοι θεωρούν τα κατεχόμενα εδάφη μας ως ένα άλλο… «κράτος». Το καλοκαίρι κάνουν τις διακοπές τους σε κλεμμένα ξενοδοχεία Ελλήνων και σε παραλίες που βάφτηκαν, το 1974, με αίμα ηρώων μας. Πολλοί άλλοι ολόχρονα αιμοδοτούν τα καζίνα των κατεχομένων με εκατομμύρια. Και το χειρότερο: Η διεθνώς αναγνωρισμένη Κυπριακή Δημοκρατία, που κατέχεται και απειλείται από την Τουρκία, αιμοδοτεί και αυτή τον τουρισμό των κατεχομένων κατά τρόπον ανεπίτρεπτο, αλλά και εξοντωτικό για τον τουρισμό των ελεύθερων περιοχών.

Πρόσφατα, καλός φίλος επέστρεψε από το εξωτερικό. Την ώρα που ετοιμαζόταν να εξέλθει του αεροδρομίου, παραλίγο να πάθει έμφραγμα από οργή και θυμό. Μπροστά του στέκονταν δεκάδες Τ/κύπριοι, που κρατούσαν πινακίδες που έγραφαν: «Kyrenia» ή «Famagusta». Τι έκαναν εκεί; Περίμεναν ξένους τουρίστες, που επέλεξαν να περάσουν τις διακοπές τους στα κατεχόμενα εδάφη μας. Πριν από δύο ακριβώς μήνες (27/3/2012), κατά τη διάρκεια συνεδρίας της Επιτροπής Εμπορίου, ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου κατήγγειλε ότι ένας στους τέσσερις τουρίστες, που αφικνούνται στην Κύπρο μεταβαίνουν για πλήρη τουριστική δραστηριότητα στα κατεχόμενα. Γιατί; Πώς ένα σοβαρό κράτος επιτρέπει σε ένα παράνομο καθεστώς να χρησιμοποιεί το νόμιμο αεροδρόμιο της Λάρνακας για να κλέβει ουσιαστικά τουρίστες και να τους μεταφέρει στα κατεχόμενα; Αλλά τι λέγομεν… Κυπριακά τουριστικά γραφεία διαφημίζουν στο διαδίκτυο τις «καταπληκτικές ομορφιές» της «Βόρειας Κύπρου» μόλις οι τουρίστες περάσουν τα… «σύνορα». Φαντάζεστε Έλληνες να… κλέβουν τουρίστες από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου;

Όχι, βέβαια, επειδή το κατοχικό ψευδοκράτος θα τους συλλάμβανε αμέσως! Γιατί, λοιπόν, και με ποια κριτήρια η νόμιμη Κυπριακή Δημοκρατία επιτρέπει και ανέχεται διοχέτευση τουριστών στα κατεχόμενα; Ο Υπουργός Εμπορίου, Ν. Συλικιώτης, μπορεί να μας εξηγήσει γιατί αιμοδοτούμε τον τουρισμό στα κατεχόμενα; Γιατί δεκάδες ταξί και μικρά λεωφορεία διακινούνται επί 24ώρου βάσεως μεταξύ κατεχομένων και αεροδρομίου Λάρνακας, για να παραλάβουν τουρίστες και να τους μεταφέρουν αποκλειστικά στα κατεχόμενα; Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου Λ. Χριστοφόρου, σε δηλώσεις του, είπε ότι «είναι κρίμα και άδικο σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης να χρησιμοποιείται η Κυπριακή Δημοκρατία για να οδηγούνται τουρίστες στα κατεχόμενα». Επίσης, είπε ότι «αυτό είναι προκλητικό, είναι απαράδεκτο και οφείλει η Πολιτεία να πάρει μέτρα». Η Επιτροπή Εμπορίου, είπε, θα πραγματοποιήσει ειδική συνεδρία για το θέμα. Πραγματοποίησε τέτοια συνεδρία; Όχι, βέβαια…

Απορούμε: Γιατί το Υπουργείο Εξωτερικών, το ΓΤΠ και όλοι οι τουριστικοί φορείς δεν συνεργάζονται και να εκδώσουν ένα σύντομο φυλλάδιο, που να διανέμεται στους τουρίστες, που μεταβαίνουν στα κατεχόμενα; Με αυτό να ενημερώνονται ότι θα κάνουν διακοπές σε κατεχόμενο τόπο, σε κλεμμένα ξενοδοχεία, θα δουν τα στρατόπεδα και τα όπλα του Αττίλα, τις κατεστραμμένες εκκλησιές και τις αρχαιότητές μας, τους εποίκους και την τουρκοποίηση ενός ελληνικού από χιλιετηρίδων τόπου. Γιατί αυτό δεν έγινε; Τι και ποιος το εμποδίζει; Απάντηση: Ο ραγιαδισμός και η γνωστή νοοτροπία της ηττοπάθειας, της παραίτησης και της κατάποσης της τουρκικής κατοχής.
 (Του Σάββα Ιακωβίδη, πηγή: http://www.sigmalive.com/simerini/columns/antistaseis/494918)


Ναι… η Κυπριακή Δημοκρατία αιμοδοτεί τον τουρισμό των κατεχομένων.  Απίστευτο κι όμως είναι αληθινό.  Είναι το θλιβερό κατάντημα ενός κράτους που πριν από λίγα χρόνια ευνοούσε τις προσπάθειες που γίνονταν προς αποτροπή της διέλευσης τουριστών προς τα κατεχόμενα (τι θα σκέφτονται άραγε τώρα, βλέποντας τα αυτά, οι γυναίκες του οδοφράγματος και όλοι αυτοί που διένειμαν φυλλάδια στους ξένους τουρίστες, ειδικά τώρα έχουμε και ντόπιους τουρίστες, πρόσφυγες και μη).  Δεν είναι λοιπόν υπερβολές αυτά που γράφει ο Σάββας Ιακωβίδης στο άρθρο του.  Αυτό όμως καθόλου δεν εμποδίζει τους πολιτικούς μας (που επιτρέπουν αυτή την ταπείνωση και τον εξευτελισμό του λαού μας) από το να κορδώνουν προκλητικά στις δημόσιες εμφανίσεις τους.

Επιτέλους, όλοι ανεξαιρέτως, αφελείς, ανενημέρωτοι και αδιάφοροι πολίτες, κομματάρχες, αλλά και υποψήφιοι πρόεδροι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το ποτήρι της ανοχής προς την ανωμαλία των προνομιούχων τουρκοκυπρίων, και του πήγαινε-έλα στα κατεχόμενα, άρχισε να ξεχειλίζει.  Ένα από τα μέτρα προς την σωστή κατεύθυνση (εκτός από την απόσυρση των ρατσιστικών ωφελημάτων που απολαμβάνει ή "άρια φυλή" των τουρκοκυπρίων), θα πρέπει να είναι το ΑΜΕΣΟ κλείσιμο των οδοφραγμάτων.  Πριν η γάγγραινα της συμφιλίωσης με την κατοχή και της εμπέδωσης της σχέσης "καλής γειτονίας" με το ψευδοκράτος των κατακτητών μας, φτάσει στα ζωτικά μας όργανα και μας οδηγήσει στον θάνατο.

Πανίκος Ελευθερίου  

Υ.Γ.: Κι ας μην έχουν κάποιοι την ψευδαίσθηση, ότι θα διορθωθούν τα πράγματα με την τελική νομιμοποίηση της κατοχής, με "λύση" δηλαδή, Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας (με σωστό ή λανθασμένο περιεχόμενο).  Δεν μπορεί να υπάρξει "σωστή Διζωνική" για τους λόγους που όλοι γνωρίζουν (αλλά αρκετοί κάνουν την πάπια).  Μια τέτοια "λύση" θα επισπεύσει την διαδικασία τουρκοποίησης της Κύπρου.  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More