Η συνθήκη Σένγκεν κατά περίπτωση

Να που οι περιβόητες Ευρωπαϊκές συνθήκες, με χιλιάδες ώρες συσκέψεων, διαπραγματεύσεων, εξαγγελιών και με φαρδιές πλατιές τις υπογραφές αρχηγών κρατών, καταργούνται ή τροποποιούνται εν μια νυκτί. 
Αποφάσισαν οι φωτεινοί ηγέτες της ΕΕ ότι μπορεί στο μέλλον να κινδυνέψουν από κάποιον εχθρό (λαθρομετανάστες), τότε η χώρα που θα κρίνει ότι είναι σε κίνδυνο η ασφάλεια της  θα μπορεί να κλείνει τα σύνορα της για ένα χρόνο. Αυτό δηλαδή που επικαλούνταν ως βασικό επιχείρημα για την ενωμένη Ευρώπη- η ελεύθερη διακίνηση πολιτών- τώρα το καταργούν, έτσι απλά.
 Σύμφωνα με έκθεση της FRONTEX, οι 55.000 από τους 141.000 παράνομους μετανάστες που προσπάθησαν το 2011 να εισέλθουν στη Ζώνη της Σένγκεν εισήλθαν μέσω ελληνοτουρκικών συνόρων.
Αντί να στηρίξουν το κράτος μέλος ώστε να διασφαλίσει τα σύνορά του και κατ επέκταση τα σύνορα της Ευρώπης, το αφήνουν στη μοίρα του. Αυτό θα πει δημοκρατία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 
Στην Ελλάδα έδωσαν κάποια λεφτά που είναι αστεία σε σχέση με το μέγεθος του προβλήματος και αφού το πρόβλημα είχε πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις έστειλαν μια χούφτα ανθρώπους της frontex για να βοηθήσουν.
 Δεν πίεσαν με κανέναν τρόπο την Τουρκία να εφαρμόσει τις συνθήκες που έχει υπογράψει με την ΕΕ. Έτσι η Ελλάδα έγινε το χωνευτήρι της ΕΕ για τους λαθρομετανάστες,
 "Η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα αποδεικνύει ότι υπάρχει ανάγκη για έναν σαφή μηχανισμό ανάληψης δράσης στη Ζώνη Σένγκεν", δήλωσε η αυστριακή υπουργός Εσωτερικών κ. Γιοχάνα Μικ Λάιτνερ.
Ο  Tsipras υποσχέθηκε να δώσει χαρτιά στους μετανάστες έτσι ώστε να μπορούν οι αρχές να ελέγχουν που ζούν , πως ζούν πόσοι είναι , να έχουν μία νόμιμη σχέση με την χώρα, αλλά και να μπορούν να πάνε σε όποιο μέρος της Ευρώπης θέλουν.Καλή σαν σκέψη ελέγχου και απογκετοποίησης αλλά Αν κλείσουν τα σύνορα οι γείτονες Alexi, τι θα τους κάνεις όλους αυτούς; Τουρσί; Δεν γίνεται, είσαι Ευρωπαίος!!!!
Φασισμός δεν είναι όταν αφήνεις τα σύνορά σου ανοιχτά και επιτρέπεις σε εκατομμύρια κόσμου να έρθουν στη χώρα σου, εγκλωβίζοντας τους  χωρίς φαγητό και στέγη;
Φασισμός δεν είναι όταν δεν μπορείς να τους εξασφαλίσεις τα ελάχιστα για την διαβίωσή τους και τους αναγκάζεις να γίνουν δούλοι ή να παρανομήσουν για να μπορούν να επιβιώσουν;
Όλα τα κόμματα αλλά και οι υπηρεσίες σφύριζαν αδιάφορα τόσα χρόνια.Η εγκληματικότητα μεταξύ των αλλοδαπών οργιάζει.Οι Έλληνες προσπαθούν να προστατέψουν με κάθε τρόπο την ζωή τους και την περιουσία τους. Το κράτος και τα κόμματα απλά παρατηρούν την εγκληματικότητα που έχουν φέρει στη χώρα οι αλλοδαπές συμμορίες του θανάτου.
 Τώρα αποφάσισαν «κεντρικά» πλέον ότι η Ελλάδα είναι επικίνδυνος γείτονας και θα πρέπει να κλείσουν τα σύνορα.
Θα ακροβατούμε μεταξύ μίσους  για τα εγκλήματα που διαπράττονται αλλά συμπόνιας και ευσπλαχνίας για την άθλια ζωή που έχουν.
Αυτό έχει σπείρει η ΕΕ και οι ντόπιοι εντολείς τους.
Εμείς θα ψάχνουμε να φυτέψουμε νέους σπόρους ενάντια στην ισοπέδωση των λαών και των εθνών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More