Τραβεστί πολιτικές , τραβεστί κοινωνίες θέλουν


Μια παροιμία που θα έλεγα ότι ταιριάζει "γάντι" στους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή που λέει :

"Η κολοβή αλεπού όλες κολοβές τις θέλει"

Αφού λοιπόν μαντρώθηκαν όλες οι "αλεπούδες της αριστεράς" (απο ευρωκομμουνιστές μέχρι μαοϊκούς) ήταν φυσικό απο το "κλουβί" να εξέχουν οι μεγάλες τους ουρές.¨Ετσι λοιπόν και για χάρη της ...αγωνιστικής ενότητας, τους τις έκοψαν "σύριζα" .

Απο τότε οι "κολοβωμένοι σύντροφοι" ψάχνουν δεξιά και αριστερά να βρούν ουρές για "κόψιμο" και επειδή αυτό το ψάξιμο είναι κομματάκι δύσκολο,έκαναν κολεγιά ακόμα και με τους ομοφυλόφιλους που και αυτοί για τους δικούς τους λόγους θέλουν το ίδιο.

Εξ άλλου τους δένει ένα κοινό χαρακτηριστικό που δεν έχει να κάνει με τις "σεξουαλικές προτιμήσεις" αλλά με τις πολιτικές και ιδεολογικές μεταλλαξεις.Μεταλλάξεις που όπως και στην περίπτωση της διαστροφής της ομοφυλοφιλίας , σε κοινωνικο επίπεδο υπηρετούν την καλλιέργεια της φιλοσοφίας της θολότητας και της δεκτικότητας των πάντων.

Αυτό λοιπόν που εκφράζει σε πολιτικό επίπεδο σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ , είναι ταυτόσημο με εκείνο που εκφράζει το οργανωμένο "κίνημα" των ομοφυλοφίλων τους οποίους και τιμά παντιοτρόπως αυτό το κόμμα και ο αρχηγός του.

Παρενδυτικός φετιχισμός (τραβεστί) και "παρενδυτικός αριστερισμός " δεν μπορεί παρά να βαδίζουν χέρι - χέρι .

Να γιατί όταν ο συντάκτης του ομοφυλοφιλικού περιοδικού "επέκρινε" εμμέσως τον συνεντευξιαζόμενο Τσίπρα, επειδή έχει στο γραφείο του κρεμασμενη φωτογραφία του Τσέ Γκεβάρα ο οποίος έστελνε στα στρατόπεδα συγκέντρωσης τους ομοφυλόφιλους, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήξερε τι να πεί.

Τέλος πάντων , έτσι σαν "αναμνηστικό" της ροζ αντίστασης του ΣΥΡΙΖΑ παραθέτουμε την συνέντευξη που έδωσε ο Τσίπρας στο ομοφυλοφιλικό περιοδικό fagazine ,ευχόμενοι σε όλους τους "συντρόφους" της ευρωατλαντικής - βασιλοκομμουνιστικής "αριστεράς",όνειρα γλυκά και ...ζαχαρωμένα .Αν εν τω μεταξύ θέλουν να δούν ποιός θα είναι ο επόμενος αρχηγός τους δεν έχουν παρά να βάλουν κάτω απο το μαξιλάρι τους κανένα κουφέτο απο αυτά που μοίραζαν οι "νύφες του θερμαϊκού" μαζί με τον Μπουτάρη τις προάλλες στο gay parade στη Θεσσαλονίκη.


Η συνέντευξη Τσίπρα σε περιοδικό ομοφυλοφίλων

Λίγες ημέρες μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου ο Αλέξης Τσίπρας παραχώρησε συνέντευξη σε περιοδικό που εκφράζει τον χώρο των ομοφυλοφίλων και απάντησε σε ερωτήματα σχετικά με τα δικαιώματα της συγκεκριμένης κατηγορίας πολιτών.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπεραμύνθηκε των απόψεων του ΣΥΡΙΖΑ για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων λέγοντας πως «.Η αριστερά, η δική μας αριστερά, δεν ...
πολιτεύεται με επικοινωνιακούς όρους, πολιτεύεται με κοινωνικούς όρους. Για αυτό και δεν έχουμε διστάσει να πάμε «κόντρα στον καιρό» και κόντρα σε παγιωμένες συντηρητικές αντιλήψεις και στερεότυπα χωρίς να φοβόμαστε το κόστος και τις επιθέσεις που θα δεχτούμε από το σύστημα».

Στην ερώτηση για το θέμα της υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «δεν είναι ο συνδυασμός των φύλων που εξασφαλίζει μια ασφαλή ζωή στο παιδί αλλά η ποιότητα των ανθρώπων-γονιών».
Όσον αφορά τα φαινόμενα ομοφοβίας στους κόλπους της Αριστεράς ελλοχεύει ο κίνδυνος της ομοφοβίας ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι «η αριστερά από την μήτρα της είναι μία θεωρία ανθρωποκεντρική, στηρίζεται όλο της το οικοδόμημα στον άνθρωπο. Δεν θα μας νικήσει κανένας φόβος, δεν θα οδηγηθούμε στον μισανθρωπισμό λόγω φύλου, θρησκείας, ιδεολογίας και σεξουαλικής συμπεριφοράς».

Εκτός από ερωτήσεις που άπτονται σε θέματα που αφορούν τους ομοφυλόφιλους ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στην χρεοκοπία που βιώνει καθημερινά η ελληνική κοινωνία.

«Η χρεοκοπία έχει έρθει. Την βλέπουμε και τη ζούμε κάθε μέρα. Στους δρόμους με τους άστεγους και τους άνεργους, στο σπίτι μας και στο εισόδημά μας, στην κατάρρευση του κοινωνικού κράτους. Επιστρέψαμε στην δεκαετία του 50 μέσα σε δύο χρόνια, αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία. Συνεπώς στον κόσμο -όταν μας το ανακοινώσουν και επίσημα- θα πω αυτό που λέω εδώ και δύο χρόνια. Σταθείτε αλληλέγγυοι στον διπλανό σας. Όλοι και όλες μαζί, κανείς μόνος του στην κρίση. Ανυπακοή σε όσους χρεοκόπησαν οικονομικά, κοινωνικά και ηθικά την χώρα. Να τα αλλάξουμε όλα, να κερδίσουμε πάλι όλα όσα μας έκλεψαν. Να συμβάλλουμε σε μία μεγάλη πολιτική αλλαγή».

Τέλος ο Αλέξης Τσίπρας χρειάστηκε να «απολογηθεί» για ένα πορτρέτο του Τσε Γκεβάρα που έχει στο γραφείο του καθώς ο δημοσιογράφος του περιοδικού «Fagazine» του υπενθύμισε πως ο μεγάλος επαναστάτης είχε "συνεισφέρει" ως προς τη δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης για τους ομοφυλόφιλους στην Κούβα, στις πύλες των οποίων υπήρχε η αναγραφή "Η δουλειά θα σας κάνει άνδρες".

«Πολλά πορτραίτα κοσμούν το γραφείο μου. Ξέρω και κατανοώ τις ενστάσεις σας. Στη «ζυγαριά» της ιστορίας πιστεύω όμως πως πρέπει να λαμβάνουμε τα πάντα υπόψη μας. Έτσι δεν θα αδικήσουμε κανέναν και καμία. Και όσοι και όσες έχουν αδικηθεί, αυτοί έχουν τη γενναιότητα να μην αδικούν. Εκείνο που μου προκαλεί αγανάκτηση είναι αυτό που συμβαίνει στην εποχή μας και στα του οίκου μας. Στη χώρα μας, τόσο σε επίπεδο πολιτικής εξουσίας και ΜΜΕ όσο και στο σώμα της κοινωνίας, η κυρίαρχη και ατύπως επίσημη αντίληψη που αναπαράγεται με έντονο τρόπο και σε καθημερινή βάση είναι βαθύτατα σεξιστική» ήταν η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More