Χαρούμενοι και αισιόδοξοι οι εταίροι μας! Τι μας περιμένει άραγε;


Το «πράσινο φως» για την έναρξη της διαδικασίας επικύρωσης του δεύτερου πακέτου στήριξης της Ελλάδας αναμένεται να δώσουν σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του PSI.
Πληροφορίες του Reuters, αναφέρουν πως ο Γιούνκερ θα πεί ότι η Ελλάδα έχει εφαρμόσει όλες τις προαπαιτούμενες ενέργειες και η ευρωζώνη μπορεί να προχωρήσει στην αποδέσμευση των κεφαλαίων για την χρηματοδότηση της ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων μέσω του ισοδύναμου ρευστού.
«Καλωσορίζω τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην προετοιμασία για το δεύτερο πρόγραμμα προσαρμογής της Ελλάδας», θα πει ο κ. Γιούνκερ. «Καλωσορίζω ιδιαίτερα την λεπτομερή αξιολόγηση της τρόικας σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα υλοποίησε όλες τις συμφωνηθείσες προαπαιτούμενες ενέργειες με ικανοποιητικό τρόπο», θα δηλώσει ο επικεφαλής του Eurogroup μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης, σύμφωνα πάντα με το προσχέδιο. 

 Αν καλωσορίζει τόσο θερμά ο κυριούλης Γιούνκερ και αν πει πόσο σημαντική είναι η πρόοδος μας σε όλα τα προαπαιτούμενα που η τρόικα έθεσε, εμείς να μην νιώσουμε μία ανατριχίλα , έναν κόμπο στο λαιμό, ένα άγγιγμα της μοίρας περίεργο έως τρομακτικό;
Μήπως είναι η στιγμή να πάρουμε  τα όπλα , όσα χρωστά η Μιχαλού, τα χρυσά κειμήλια της γιαγιάς -πριν μας τα πάρουν οι άλλοι-ξηράν τροφήν και ότι άλλο χρήσιμο βρεθεί μπροστά μας και να πάρουμε το μακρύ δρόμο της εξορίας;
Όχι την εξορία που επιλέγουν  οι πολιτικοί μας όταν στριμώχνονται , θυμάστε Γαλλία η Μελίνα, Αμερική ο Ανδρέας, Γαλλία ο Κωνσταντίνος όχι ο τέως , ό άλλος ο μέγας Έλλην πολιτικός που μας έβαλε στην Ευρώπη γιατί πριν είμασταν βάρβαροι και μας εκπολίτισε!!!
Ως τόπος εξορίας η Γαλλία είχε πέραση, να σημειώσω. Όχι μερικοί- μερικοί που νομίζουν πως επειδή πήγαν στη Γαύδο ή στη Λέρο έκαναν εξορία. Ρωτήστε κύριοι κανέναν εξόριστο στη Γαλλία να σας πει πίκρα που πέρασε και δάκρυα που έχυνε για την πατρίδα! Ρωτήστε το Σημίτη κι αυτός εξορία ήταν ο καλός μου! 
Τέλος πάντων , μην ξεχνιόμαστε κάτι πρέπει να πάρουμε κι εμείς , να πάρουμε τα χωριά και τα βουνά, να πάρουμε τους δρόμους και τα στενά, να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας πριν αναγκαστούμε να τραγουδήσουμε όλοι μαζί  "αργά είναι πιά αργά"
Για αυτό σας λέω ετοιμαστείτε , άλλωστε η Ελβετική UBS, ξέρετε επενδυτική εταιρεία κολοσσός, το έχει προτείνει προ μηνών στους πελάτες της. Η νέα πρόταση επένδυσης είναι χρυσός,  τροφή σε κονσέρβες και όπλα μικρού διαμετρήματος. Εγώ πρόσθεσα μόνο τα βουνά , γιατί έτσι μου αρέσει!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More