Ανασχηματισμός, αναπαλαίωση, ανα......τέλος πάντων!!

Όχι, πες μου τι άλλαξε!!
Αλλαγή προσώπων στην κυβέρνηση με τον Χρυσοχοίδη να γυρνά στα παλιά του λημέρια , όπου ως πολιτικός προϊστάμενος των σωμάτων ασφαλείας και προστασίας του πολίτη άφησε το στίγμα  του. Διότι ένας σπουδαίος πλην αδιάβαστος πολιτικός όπου και αν τοποθετηθεί αφήνει πάντα ένα ίχνος, ένα σημάδι , ένα αποτύπωμα.
Αυτό που έχουμε εμπεδώσει όλοι εμείς οι διαβαστεροί Έλληνες είναι πως δεν χρειάζεται να ξέρεις και πολλά πράγματα προκειμένου να ηγηθείς ενός υπουργείου. Αρκούν οι καταφατικές απαντήσεις εις την Ελληνικήν και την Τροικανικήν και φιάχτηκες.
 Με την ίδια ευκολία μπορείς να παίρνεις αποφάσεις για την ανάπτυξη, την παιδεία, τα εξωτερικά θέματα -ειδικά σε αυτά το yes είναι η μόνη ξένη λέξη που χρειάζεσαι για να συνεννοηθείς με τα λαμπρά μυαλά των ξένων ομιλητών-τα εργασιακά αλλά και το ξυλοφόρτωμα των απεργών, διαδηλωτών γενικώς των σκεπτόμενων Ελλήνων.
Ειδικά για το τελευταίο υπάρχει συγκεκριμένη οδηγία . Καλούμε τον κόσμο αρχικά να διαδηλώσει ειρηνικά ,υπάρχει ένα παρελθόν στο κίνημα και πρέπει να μην ξεχνιέται. Ζητάμε από τους αστακούς-αστυνομικούς να διαφυλάξουν το δικαίωμα στην ειρηνική διαμαρτυρία του λαού. Προειδοποιούμε τους γνωστούς αγνώστους πως θα είμαστε αμείλικτοι και μετά κλείνουμε τα τηλέφωνα και πάμε για καφέ.
Όχι με τους γνωστούς αγνώστους, με αυτούς πήραμε καφέ προ διαγγελμάτων και ενώ σχεδιάζαμε την περιφρούρηση του λαού, γιατί από αυτόν προερχόμαστε.
 Πάμε για καφέ κάπου που θα υπάρξουν παρεμβολές στο κινητό και εξ αιτίας αυτών οι επικεφαλής αστυνομικοί θα ακούσουν μόνο την τελευταία λέξη της εντολής που θα χρειαστεί να ξαναδώσουμε. Συνήθως είναι "αμείλικτοι",  όλα τα προηγούμενα αγνοούνται και όλα τα επόμενα τα βλέπουμε στις μικρές οθόνες εμπλουτισμένα με τις κραυγές αγωνίας των δημοσιογράφων που νοιάζονται για τους τουρίστες, τα ιστορικά ξενοδοχεία του κέντρου, την πλατεία Συντάγματος, που μας θυμίζει πως το έρμο το σύνταγμα έχει καταλυθεί και πως οι συγκεντρώσεις εκεί είναι...αντισυνταγματικές.
Η αγαπημένη της γνωστής λέσχης αφού τακτοποίησε την παιδεία σύμφωνα με τις εντολές  , ορίστηκε να τακτοποιήσει και την ανάπτυξη καθώς επίσης και όσους θέλουν να την ακολουθήσουν. Την ανάπτυξη όχι την αγαπημένη της γνωστής λέσχης,αυτήν την ακολουθούν διάφοροι τύποι που κάτι της λένε για την ανάπτυξη της Ελλάδας, και η αγαπημένη χαμογελά συγκαταβατικά, βλέπεις  μιλούν καλά την Γερμανική και η ίδια ξέρει μόνο το γιαβολ αλλά δεν θέλει να την καταλάβουν.
Η καημένη η ανάπτυξη δεν κουνήθηκε ρούπι προσπαθώντας αρχικά να καταλάβει προς πια κατεύθυνση θα αναπτυχθεί  και στη συνέχεια αποφάσισε να τραβήξει πρός τη Χίο, μήπως και γλυτώσει τα γερμανικά καψώνια.
Το υπουργείο παιδείας τώρα το ανέλαβε ένας πανεπιστημιακός δάσκαλος , που ελπίζουμε όλοι εμείς να θυμηθεί  τον πραγματικό ρόλο των σχολείων και των πανεπιστημίων και να παραιτηθεί τη σωστή στιγμή, πριν καταστραφεί κάτι που, οι γνώστες λένε, αγαπά πολύ. Την υστεροφημία του!! Οι δάσκαλοι ας ελπίζουν εγώ όχι!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More