Έξοδο της Ελλάδας απο το ευρώ προτείνει ο Γερμανός καθηγητής

 Το μόνο που σώζεται είναι... οι τράπεζες

«Αυταπάτη» χαρακτηρίζει το σχέδιο εξυγίανσης της Ελλάδας εντός της Ευρωζώνης, ο Γερμανός καθηγητής Οικονομίας και Πρόεδρος του Ινστιτούτου IFO του Μονάχου Χανς-Βέρνερ Ζιν, σε συνέντευξη που παραχωρεί στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού «Der Spiegel».


Ο κ. Ζιν εκτιμά ότι «τα χρήματα του πακέτου διάσωσης δεν πρόκειται να βοηθήσουν την Ελλάδα, αλλά μόνο
τις διεθνείς τράπεζες και τα οικονομικά ιδρύματα στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και το Παρίσι» και προτείνει «έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, άμεση υποτίμηση του νέου νομίσματος και χρηματοδότηση της δύσκολης περιόδου ενός ή δύο ετών που θα ακολουθήσει, μέσω των πόρων του πακέτου διάσωσης».

«Μετά από μια σύντομη καταιγίδα, θα λάμψει και πάλι ο ήλιος» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Ζιν.

Από τη μεριά του, την ανησυχία του για τους τόνους της αντιπαράθεσης στην Ευρώπη εκφράζει ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Die Welt», από τη Λατινική Αμερική, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.


«Με ανησυχεί πολύ το γεγονός ότι οξύνονται οι τόνοι στην Ευρώπη. Στην Ευρώπη μπορούμε να λέμε πολλά και αυτό με μεγάλη ειλικρίνεια, αλλά πρέπει να γίνεται με τρόπο ο οποίος δεν πληγώνει κανέναν και δεν υποτιμά κανέναν λαό», τονίζει ο κ. Βεστερβέλε και αναφερόμενος στον ρόλο της Γερμανίας, σημειώνει:

«Ακριβώς επειδή εμείς οι Γερμανοί είμαστε οικονομικά τόσο ισχυροί, πρέπει να δείχνουμε περισσότερη ευαισθησία από άλλους. Αυτή είναι η ευθύνη του ισχυρού».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More